21. 11. 2022 - 18:15
SVE JE MOMENTALNO UTIHNULO! Messi saopštio vijest koju...
907
Shares
SVE JE MOMENTALNO UTIHNULO! Messi saopštio vijest koju apsolutno niko nije želio čuti

OVO JE SIGURNO MOJ POSLJEDNJI MUNDIJAL

SVE JE MOMENTALNO UTIHNULO! Messi saopštio vijest koju apsolutno niko nije želio čuti

21. 11. 2022 - 18:15
0
Shares

Kapiten argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi (35) najavio je prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, u kojoj će njegova reprezentacija u utorak, u 11 sati po našem vremenu igrati protiv Saudijske Arabije. Messi je rekao da će ovo Svjetsko prvenstvo biti njegovo zadnje.

"Ovo će sigurno biti moje zadnje Svjetsko prvenstvo i moja zadnja šansa da ostvarim san koji cijela ova momčad ima. Takmičenje se održava u drugačije vrijeme nego inače, nakon velikog broja utakmica. No uvijek je posebno igrati na njemu", rekao je Messi.

"Nadamo se da ćemo nastaviti igrati kako smo i dosad igrali. Očekujemo tešku utakmicu protiv Saudijske Arabije jer je uvijek tako na otvaranju Svjetskog prvenstva. Svako od nas mora se boriti sa svojom nervozom. Ako krenemo s pobjedom, bit ćemo smireniji u daljnjem natjecanju. Imamo veliku podršku, podsjeća me to na 2014. godinu kad smo došli do finala", rekao je Messi.

Lionel Messi je za reprezentaciju Argentine debitirao 2005. godine, još kao 18-godišnjak u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske. Otada je upisao 165 nastupa za Argentinu te zabio 91 pogodak. 

Sa svojom je reprezentacijom osvojio Copa Americu te bio u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Messija mnogi smatraju najboljim nogometašem svih vremena, a naslov prvaka svijeta s Argentinom zacementirao bi mu tu titulu.

Učitaj još novosti