20. 11. 2022 - 15:42
PRAVI ‘SHOW’: Benzemu u reprezentaciji Francuske mijenja...
907
Shares
PRAVI ‘SHOW’: Benzemu u reprezentaciji Francuske mijenja napadač koji iz bizarnog razloga ima prednost u odnosu na ostale

PRAVI ‘SHOW’: Benzemu u reprezentaciji Francuske mijenja napadač koji iz bizarnog razloga ima prednost u odnosu na ostale

20. 11. 2022 - 15:42
0
Shares

Aktuelni osvajač Zlatne lopte Karim Benzema neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a što je sinoć i zvanično potvrđeno.

Selektor reprezentacije Francuske, Didier Deschamps sada se nalazi pred jako teškom odlukom jer mora odlučiti koga da pozove umjesto zvijezde Real Madrida.

Od napadačkih opcija popularni ‘Tricolori’ na Mundijalu će imati Antoinea Griezmanna, Kyliana Mbappea, Oliviera Girouda, Kingsleya Comana, Osumanea Dembelea, Marcusa Thurama i Randal Kolo Muanija.

Sasvim je jasno da će izostanak najboljeg nogometaša svijeta biti veliki udarac za Francuze, dok tri igrača sada imaju šansu vandredno dobiti poziv, prenosi L'Equipe.

U pitanju su iskusni Wissam Ben Yedder koji igra u poprilično dobroj formi, ali njegova najveća prednost u ovom slučaju je posve bizarna. Naime, on se trenutno nalazi na odmoru u Dohi, pa bi se najbrže mogao pridružiti nacionalnom timu.

Osim Ben Yeddera u igri su Anthony Martial koji se nalazi u Parizu, te Moussa Diaby koji se također nalazi u glavnom gradu Francuske. Deshamps za svoju konačnu odluku ima vremena do sutra navečer.

Podsjećamo, ova selekcija prvu utakmicu na ovogodišnjoj velikoj smotri igra u utorak protiv reprezentacije Australije, a taj susret se igra u 20 sati..

Izvor: AM

Učitaj još novosti