19. 11. 2022 - 17:29
KAKO LI ĆE OVO ENGLEZI PODNIJETI? Ko samo lizne piće unutar...
907
Shares
KAKO LI ĆE OVO ENGLEZI PODNIJETI? Ko samo lizne piće unutar stadiona u Kataru rizikuje šestomjesečni zatvor i PAPRENU NOVČANU KAZNU

MUNDIJAL U KATARU

KAKO LI ĆE OVO ENGLEZI PODNIJETI? Ko samo lizne piće unutar stadiona u Kataru rizikuje šestomjesečni zatvor i PAPRENU NOVČANU KAZNU

19. 11. 2022 - 17:29
0
Shares

Svjetsko prvenstvo u Kataru biće jedino dosad s izraženim restrikcijama "tradicionalnih fudbalskih vrednosti", kao što je ispijanje piva prije, za vrijeme i poslije utakmice.

Pivo i fudbal su dosad na svim mogućim fudbalskim priredbama išli jedno uz drugo, neraskidivi kao nokat i meso, ali u Kataru, zbog zakona koji vladaju u ovoj zemlji, čak ni zbog takmičenja kao što je Mundijal se ne pravi ustupak.

Kao što je poznato, u petak je i zvanično saopšteno da niko neće smjeti da pije na stadionima, jer su tako odlučili vladari Katara koji su, jasno, jači od FIFA-e u svojoj zemlji, a u isto vrijeme propisane su i kazne za sve koji budu kršili ovaj zakon.

Kako je rečeno u zemlji domaćinu Mundijala, koji uzred kreće u nedjelju utakmicom Ekvador - Katar, svi oni koju budu "uhvaćeni" da makar i liznu kap pića na samom stadionu, koji se usude da uzmu gutljaj, biće sankcionisani zatvorskom kaznom od šest mjeseci!

I to nije sve. Uz pritvor prekršiocu ide i novčana globa koja iznosi 820 eura.

Svi koji takođe pokušaju da unesu u Katar piće biće hapšeni i kažnjavani tako da se nikome ne preporučuje da se usudi na ovakav smio poduhvat i rizik koji mu može upropastiti užitak boravka na Svjetskom fudbalskom prvenstvu.

Za navijače koji žele da okvase grlo dobro poznatom tekućinom obezbijeđene su posebne zone za ispijanje, ali će i u njima boravak i konzumacija pića biti vremenski ograničena.

Učitaj još novosti