19. 11. 2022 - 14:05
'Bosanski čelik' razbio Brazilca: Ahmed Krnjić fenomenalnim...
907
Shares
'Bosanski čelik' razbio Brazilca: Ahmed Krnjić fenomenalnim nastupom pobijedio Chavesa

'Bosanski čelik' razbio Brazilca: Ahmed Krnjić fenomenalnim nastupom pobijedio Chavesa

19. 11. 2022 - 14:05
0
Shares

Ahmed Krnjić pobijedio je danas na ONE FC debiju brazilskog borca Bruna Chavesa jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde borbe.

Ahmed Krnjić potpisao je nedavno ugovor s jednom od najvećih svjetskih borilačkih promocija, a danas je u Singapuru na ONE 163 eventu imao i prvu borbu.

Pred 25-godišnjim bh. borcem bio je šest godina stariji Brazilac Bruno Chaves, ali Krnjić je pokazao zašto nosi nadimak 'Bosanski čelik'.

Fenomenalno je Ahmed odradio meč. Potpuno je izdominirao Chavesa koji je izgledao nemoćno pred Krnjićem, ali bh. borac je bio poprilično oprezan jer je ipak na debiju i nije dozvolio da ga nešto iznenadi.

Na kraju je odluka o pobjedniku ovog meča otišla u ruke sudija, a dileme za njih nije bilo. Ahmed Krnjić je pobijedio jednoglasnom odlukom.

Tako je fenomenalni bh. borac došao do prve pobjede u ONE Championshipu, jednoj od najboljih borilačkih organizacija svijeta i ovo mu je vjerovatno i najveća pobjeda u karijeri.

Video pogledakte OVDJE.

Istina, Krnjić je imao dosta uspjeha u kickboxingu prethodnih godina, ali ugovor s ONE organizacijom ne može dobiti baš svako, samo istinski šampioni.

Ahmed Krnjić je u dosadašnjoj karijeri bio profesionalni prvak Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije, osvojio je i titulu teškaškog prvaka SENSHI organizacije.

'Bosanski čelik' je ovom pobjedom došao do 13. pobjede u karijeri u kojoj ima samo dva poraza i vidjet ćemo ko će mu biti naredni rival u ovoj organizaciji.

Iskusni Brazilac je s druge strane doživio tek treći poraz u poprilično bogatoj karijeri u kojoj ima 24 pobjede.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti