18. 11. 2022 - 12:40
KATAR PLAĆA PAKISTANCIMA DA GLUME NAVIJAČE NA STADIONIMA?...
907
Shares
KATAR PLAĆA PAKISTANCIMA DA GLUME NAVIJAČE NA STADIONIMA? Dnevnica mizerna, ali...

TURSKI MEDIJI TVRDE

KATAR PLAĆA PAKISTANCIMA DA GLUME NAVIJAČE NA STADIONIMA? Dnevnica mizerna, ali...

18. 11. 2022 - 12:40
0
Shares

Turski mediji pišu da je država Katar angažovala navijače iz Pakistana da pune stadione za Svjetsko prvenstvo koje počinje u nedjelju, a da će za "užitak" biti i nagrađeni, iako je riječ o mizernim stvarima.

Naime, svaki navijač koji bude pozvan i dođe u Katar s ulogom da "popuni stadion", dobit će besplatan smještaj, 10 dolara dnevno i tri besplatna obroka, što bi im u konačnici moglo osigurati da bez dodatnih troškova borave u ovoj državi i idu "s utakmice na utakmicu".

Iako ova informacija nije potvrđena, brojni korisnici na društvenim mrežama dijele prve snimke iz Katara i navode kako su mnogi navijači "lažni", odnosno da mnogi od onih koji šetaju u dresovima, primjera Argentine ili Brazila, nisu iz tih zemalja, već spomenutih susjednih katarskih država, piše Klix.ba.

Jasno, Katar radi sve što je u njihovoj moći da u posljednjim danima priprema pred početak Svjetskog prvenstva osigura sve potrebne uslove kako bi Mundijal protekao u najboljem mogućem redu, a popunjenost stadiona i navijači na tribinama svakako su im jedan od glavnih izazova i zadataka, jer je upravo to slika koja će sigurno otići u svijet.

Svjetsko prvenstvo počinje u nedjelju utakmicom između Katara i Ekvadora, a finale je na rasporedu 18. decembra.

Učitaj još novosti