18. 11. 2022 - 10:38
SUKOB VELIKIH ZVIJEZDA NA PARKETU! Nurkić poručio Durantu:...
907
Shares
SUKOB VELIKIH ZVIJEZDA NA PARKETU! Nurkić poručio Durantu: Premalen si!

NBA

SUKOB VELIKIH ZVIJEZDA NA PARKETU! Nurkić poručio Durantu: Premalen si!

18. 11. 2022 - 10:38
0
Shares

Brooklyn Netsi košem Roycea O'Nealea u zadnjoj sekundi pobijedili su u gostima Portland Trail Blazerse 109:107. Utakmica je bila puna tenzija, što se vidjelo već u prvoj četvrtini, kada je došlo do verbalno-gestikularnog obračuna između bosanskohercegovačkog centra Jusufa Nurkića i Kevina Duranta.

Nurkić je leđnom tehnikom pokušavao izgurati Duranta do koša, koristeći nekih 25 kilograma prednosti u težini. No superstar Netsa mu se suprotstavio i čvrsto se ukopao u parket. Centar Portlanda bezuspješno ga je pokušavao pomaknuti, ali sudac je označio prekršaj Duranta taman kad su mu u pomoć priskočila dva suigrača.

Durant je, nakon jako dobre obrane na fizički nadmoćnom suparniku, s pravom tražio objašnjenje, a ponudio mu ga je Nurkić osobno. Prvo mu je objasnio da je postojao kontakt rukom, a onda mu prstima pokazao da je premalen da ga zaustavi i zadržao tu gestu dobrih desetak sekundi.

VIDEO: Arena Sport

Znak "premalen si" sve je popularniji u NBA ligi, ali obično ga koriste igrači koji su zakucali preko manjeg čuvara, koji ih zbog nedostatka visine nije uspio zaustaviti. Nurkića je zapravo bilo teško gledati kako se muči da pomakne osjetno lakšeg čuvara, a spasio ga je tek vrlo dvojbeni prekršaj, pa je njegova gesta u najmanju ruku deplasirana, piše Index.hr.

Durant je predvodio Netse do tijesne pobjede 109:107 postigavši 35 poena, ali je zapravo promašio ključni šut prije nego što je O'Neale pospremio odbijanac u zadnjoj sekundi. Nurkić je ubacio 17 poena uz osam skokova za Portland, koji je unatoč porazu ostao vodeća momčad Zapada. 

Učitaj još novosti