15. 11. 2022 - 23:10
Alcaraz osigurao prvo mjesto na kraju ATP sezone, postao...
907
Shares
Alcaraz osigurao prvo mjesto na kraju ATP sezone, postao najmlađi igrač koji je to uspio

SAD JE I ZVANIČNO

Alcaraz osigurao prvo mjesto na kraju ATP sezone, postao najmlađi igrač koji je to uspio

15. 11. 2022 - 23:10
0
Shares

Španski teniser Carlos Alcaraz završit će 2022. godinu kao prvi igrač na ATP listi i ujedno će postati najmlađi igrač kojem je to pošlo za rukom.

Iako ne igra na završnom Mastersu u Tornu, ovaj 19-godišnji teniser već sada zna da ga niko ne može ugroziti na prvom mjestu i da će ovu godinu završiti kao zvanično prvi teniser svijeta na ATP listi.

Nadal je izgubio dva meča u grupi, Tsitsipas je poražen u duelu od Novaka Đokovića, a na kraju je Alcarazu bilo dovoljno da Ruud osvoji jedan set u meču protiv Fritza i nakon što je Norvežanin to uradio, jasno je da će španski teniser ovu godinu završiti na prvom mjestu.

S ovim rezultatom, izgubljene su i sve šanse da Nadal prođe u polufinale, a treba reći i to da se Alcaraz na prvom mjestu ATP liste našao nakon osvajanja US Opena u septembru.

On je tako postao najmlađi teniser koji će završiti kao broj jedan na kraju godine, a prvi je od 2004. godine koji nije iz kruga igrača Federer, Nadal, Đoković i Murray.

U ovoj godini, Alcaraz je osvojio pet titula i ukupno skupio 6.820 poena, a ima skor od 57 pobjeda i 13 poraza na 17 turnira na kojima je igrao.

Učitaj još novosti