15. 11. 2022 - 21:36
RAZOČARAN ŠTO NIJE NA SPISKU ZA KATAR? Liverpoolov joker se...
907
Shares
RAZOČARAN ŠTO NIJE NA SPISKU ZA KATAR? Liverpoolov joker se SMS-om odrekao dresa Portugala, želi promijeniti selekciju

CARVALHO PONOVO U DRESU GORDOG ALBIONA?

RAZOČARAN ŠTO NIJE NA SPISKU ZA KATAR? Liverpoolov joker se SMS-om odrekao dresa Portugala, želi promijeniti selekciju

15. 11. 2022 - 21:36
0
Shares

Fabio Carvalho, Liverpoolovo čudo od djeteta, se odrekao reprezentacije Portugala i sa samo 20 godina drugi put u karijeri želi promijeniti reprezentaciju za koju nastupa.

Carvalho je ove sezone za Liverpool odigrao 16 utakmica i postigao je dva gola uključujući pobjedonosni u 98. minuti protiv Newcastlea.

Bio je i na širem spisku reprezentativaca Portugala za Svjetsko prvenstvo, no nije se našao na konačnom popisu putnika za Katar.

Dobio je poziv U21 selekcije Portugala za koju je do sada upisao dva pogotka iz četiri susreta, no odbio je igrati u prijateljskim duelima protiv Češke u petak i Japana u idući utorak.

Nogometni savez Portugala je objavio kako je Carvalho poslao SMS poruku u kojoj je izjavio da više ne želi igrati za mladu reprezentaciju Portugala.

Ovaj potez je izazvao dosta pažnje u Portugalu, ali i u Engleskoj.

Mnogi su protumačili ovaj čin kao znak da Carvalho želi drugi put u karijeri promijeniti sportsko državljanstvo.

Naime, Carvalho je sa 11 godina stigao u Englesku i prošao je sve omladinske selekcije, od U15 do U18, a bio je čak i kapiten U17 tima Gordog albiona.

Čini se da je, razočaran što nije pozvan među seniore na Mundijal u Katar, odlučio ponovo zaigrati za Engleze, a vidjet ćemo da li će se to u budućnosti i desiti.

Učitaj još novosti