14. 11. 2022 - 07:46
Reprezentacija Srbije se danas okuplja: EVO DETALJNOG PLANA do...
907
Shares
Reprezentacija Srbije se danas okuplja: EVO DETALJNOG PLANA do početka Mundijala

Reprezentacija Srbije se danas okuplja: EVO DETALJNOG PLANA do početka Mundijala

14. 11. 2022 - 07:46
0
Shares

"Orlovi", vreme je! Mundijal kuca na vrata, a to znači samo jedno - Piksi okuplja fudbalere i počinju posljednje pripreme za spektakl u Kataru!

Do početka Svjetskog prvenstva ostalo je svega šest dana i selektor Dragan Stojković danas će u Staroj Pazovi dočekati svoje pulene, njih 26 odabranih koji će se s grbom Srbije na grudima boriti do posljednjeg atoma snage za svaki bod.

Piksijevi izabranici odradiće trening od 17 časova u Sportskom centru, svi osim pošteđenih Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, koji će s klupe posmatrati jer su u procesu oporavka od povreda zbog koje su propustili i neke od posljednjih mečeva u klubovima. Njima će se s posebnom pažnjom posvetiti doktori reprezentacije, koji imaju zadatak da Mitrov skočni zglob i Ducijev primicač osposobe što prije kako bi bili spremni da zaigraju u Kataru već od starta prvenstva.

SPISAK SRBIJE ZA SP

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković Savić, Marko Dmitrović.

Odbrana: Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Filip Mladenović, Srđan Babić, Strahinja Eraković.

Vezni red: Saša Lukić, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Filip Kostić, Sergej Milinković Savić, Andrija Živković, Marko Grujić, Ivan Ilić, Darko Lazović.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Nemanja Radonjić.

Ono što raduje jeste sjajna atmosfera koja vlada među Stojkovićevim momcima, koji su nakon dužeg perioda vratili kult i duh reprezentacije među narod, pa javnosti u Srbiji ponovo trese mundijalska groznica. S ovim u paketu idu i velika očekivanja navijača, koji vjeruju da će Piksi i njegovi izabranici uspjeti da budu jedno od najprijatnijih iznenađenja ovog šampionata.

Nakon popodnevnog treninga, koji je po rasporedu danas, fudbaleri će imati malo vremena za druženje, nakon čega se pakuju i u utorak kreću na prvu destinaciju - Bahrein! U Manami će "orlovi" odigrati pripremni meč s domaćom selekcijom 18. novembra, pa dan kasnije slijedi smještanje u bazu naše reprezentacije u Dohi.

Srbija će u Kataru igrati u grupi G, a prvi meč "orlova" zakazan je za 24. novembar protiv Brazila. U drugom kolu rival Srbije će biti Kamerun, a meč protiv Švicarske u trećem kolu zakazan je za 2. decembar.

Kurir sport

Učitaj još novosti