11. 11. 2022 - 23:08
Adin Vrabac: Dosta nam je značilo ovo što je selektor večeras...
907
Shares
Adin Vrabac: Dosta nam je značilo ovo što je selektor večeras napravio

KVALIFIKACIJE ZA SP

Adin Vrabac: Dosta nam je značilo ovo što je selektor večeras napravio

11. 11. 2022 - 23:08
0
Shares

Košarkaška reprezentacija BiH rezultatom 83:78 savladala je selekciju Mađarske i nastavlja borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo, a zadovoljan je igrom našeg tima nakon utakmice bio Adin Vrabac.

"Jako bitna pobjeda koja nas još drži u životu. Idemo sada u Francusku i čekamo februar, nadamo se da ćemo biti kompletniji i da će se ovi neki igrači oporaviti. Najbitnije je ostati smiren. Mladi smo, moramo imati snagu pred našim navijačima. Imamo motivaciju da pokažemo što više protiv Francuske. Predstavljamo državu i sebe, i niko od nas ne da na sebe", kazao je Vrabac, koji je bio pun riječi hvale za Skenderiju:

"Ne bih osporavao ni druge gradove, ali krivo mi je što ove utakmice koje smo ranijih godina gubili u drugim gradovima, nismo igrali u Skenderiji. Ona stvarno ima svoju dušu, historijsku dušu i mi to i dalje održavamo, skupa sa navijačima. Treba da nastavimo tako".

Pohvalio je i način na koji je Adis Bećiragić bodrio ekipu prepunu mladih i neiskusnih igrača u večerašnjem duelu.

"Ovo je bilo mnogo bitno od trenera, dao nam je vjetra u leđa, hrabrosti, samopouzdanja. Dosta je značio taj njegov pristup da zabilježimo ovu pobjedu", kazao je Vrabac.

Učitaj još novosti