10. 11. 2022 - 22:00
Košarkaši Reala bez problema pobijedili Efes, solidna partija...
907
Shares
Košarkaši Reala bez problema pobijedili Efes, solidna partija Muse protiv bivšeg kluba

Košarkaši Reala bez problema pobijedili Efes, solidna partija Muse protiv bivšeg kluba

10. 11. 2022 - 22:00
0
Shares

Košarkaši Reala pobijedili su u Madridu u sedmom kolu Eurolige ekipu Anadolu Efesa rezultatom 94:85 te su tako nakon drugo vremena uspjeli uvezati dva uzastopna trijumfa.

Madridski tim je očekivano dobro krenuo u utakmicu i nakon prve četvrtine imao je sedam poena razlike. I do odlaska na odmor prednost Reala je konstantno rasla pa je rezultat na poluvremenu bio 54:43 za Kraljeve.

Ipak, u trećoj dionici se budi Efes koji smanjuje prednost domaćina na samo šest poena razlike. Real je potom pokazao kvalitet i snagu do kraja susreta te nije dozvolio Efesu da se razmaše i eventualno dođe do preokreta.

Najefikasniji u redovima Reala bili su Deck i Poirier koji su postigli po 13 poena. Clyburn je postigao 23 poena za Efes, dok je Žižić dodao 17.

Bh. reprezentativac Džanan Musa je na terenu proveo 22 minute i za to vrijeme pružio solidno izdanje u redovima pobjedničkog tima. Postigao je devet poena te imao dvije asistencije i dva skoka. Podsjetimo, Musa je ranije u karijeri igrao upravo u Anadolu Efesu.

Realu je ovo bila četvrta pobjeda u sezoni u kojoj je zabilježio i tri poraza. S druge strane, Efes je na omjeru 2-5.

Učitaj još novosti