10. 11. 2022 - 07:56
DUH IZ BOCE! Evo šta je Novak Đoković zaista popio tokom meča...
907
Shares
DUH IZ BOCE! Evo šta je Novak Đoković zaista popio tokom meča u Parizu

TVITER

DUH IZ BOCE! Evo šta je Novak Đoković zaista popio tokom meča u Parizu

10. 11. 2022 - 07:56
0
Shares

Srpski teniser Novak Đoković postao je tema svjetskih medija tokom Mastersa u Parizu zbog snimka koji kruži društvenim mrežama, Đokovića su optužili da je uzimao nedozvoljene supstance i da su mu njegovi treneri "smućkali" trajnu kombinaciju koja izaziva povećanje pažnje.

Svojevremeno se Demijan Rejli, kolumnista uglednog britanskog nedeljnika "Spektator", "znalački" bavio temom "magičnog napitka" Novaka Đokovića, pa je na Tviteru napisao "da bi volio da sazna šta se nalazio u flašici koju je Novak koristio".

"Veoma bih volio da znam šta je bilo u ovoj flašici. Sigurno nije bila tečnost, a on je još gestikulirao ka svom treneru prije nego što je udahnuo nešto iz nje. Vrlo čudno", napisao je on na Tviteru, piše Alo.

Pitanje Novakovih napitaka kopkalo je mnoge i tokom nastupa u Australiji, na šta je on odgovorio u svom stilu. 

"Ne, ne, nije bilo opojno piće", uz osmijeh je rekao Nole i nastavio:

"Mislim, nije bilo vino. Vjerovatno ste pomislili da je crno vino. Nije. To je tečnost koja mi pomaže da ne dehidriram. Neću da nazdravim pićem. Ne pijem ga, ne uživam u njemu. Ali, moj brat će sigurno da proba!"

Nekada su na terenu pili samo vodu, ali ti dani su prošlost. Jednostavno, pošto ne jedu "tone hrane" prije meča, a oni su sve duži, neophodno im je novo gorivo. Pored hurmi, banana i raznih eneretskih gelova i pločica, mnogi piju specijalna pića čija je namjena da vrate tijelu izgubljene elektrolite.

Ovi napici se nazivaju izotonici i nadoknađuju materije izgubljene znojenjem tokom napora. Preporučuju se za hidrataciju i drugim ljudima, a ne samo sportistima. Obično sadrže elektrolite, a glavni su kalcijum, natrijum, kalijum, magnezijum, i to u balansu važnom da bi tijelo dobro funkcionisalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Situacije kada možete upotrijebiti izotonik su slučajevi dehidratacije i pretjeranog znojenja, bilo zbog visokih temperatura ili proliva i povraćanja, poslije tegoba izazvanih sunčanicom ili toplotnim udarom.

Izotonik možete napraviti i sami, a najprostiji recept je 10 kašičica bijelog šećera i pola kačičice kuhinjske soli u pola litre vode. Polovinu šećera možete zamijeniti glukozom, a so bi bilo dobro da bude kalijumova. Po želji, možete dodati i malo neke arome - vanilin šećera i neku kap limunovog ili narandžinog soka. 

Na Tviteru su se pojavili i šaljivi komentari korisnika, koji smatraju da je riječ o namjernom klevetanju srpskog tenisera:

"To je tečnost koju je napravila srpska tajna služba. Kada ga popijete, počinjete da igrate bolji tenis. Ali to još nije postalo komercijalno".

"Duh predaka iz Kosovskog boja". 

"Ne brinite, zahvaljujući vašem videu je provjeren. Otkrili su da je unutra samo vazduh".

"Kako da ne, da sigurno da je želio da uzme neke sumnjive stvari i to na terenu pred zvaničnicima, medijima i hiljade gledalaca. Taman kada pomislite da ste sve čuli, oni će dokazati da niste u pravu".

Učitaj još novosti