08. 11. 2022 - 15:44
Bećiragić na raspolaganju ima 14 igrača, upitan dolazak jednog...
907
Shares
Bećiragić na raspolaganju ima 14 igrača, upitan dolazak jednog reprezentativca

Bećiragić na raspolaganju ima 14 igrača, upitan dolazak jednog reprezentativca

08. 11. 2022 - 15:44
0
Shares

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u treći dan priprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske.

Selektoru Adisu Bećiragiću trenutno je na raspolaganju sljedećih 14 igrača: Ismet Sejfić, John Roberson, Zinedin Mulić, Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara, Obrad Tomić, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Haris Delalić i Amsal Delalić.

Upitan je dolazak Emira Sulejmanovića, koji je zadobio povredu u nedavnoj utakmici za španski Bilbao.

“Očekuju nas dvije teške utakmice. Jako bitna je prva koju igramo u ovom ‘prozoru’, protiv Mađarske. Ako tu utakmicu izgubimo, mislim da gubimo sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Falit će nam mnogo naša tri glavna igrača, Halilović, Nurkić i Musa. Imamo i nekih manjih povreda, kao kod Sulejmanovića, ne znamo još da li će on doći tako da će ekipa nastupiti u drugačijem sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo”, kaže Gordan Firić, pomoćnik selektora našeg nacionalnog tima.

Podsjetimo, susret trećeg kola kvalifikacija između BiH i Mađarske igra se u petak (11. novembra) u Sarajevu (dvorana Mirza Delibašić), s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem ticketing shopa Kupikartu.ba.

Učitaj još novosti