07. 11. 2022 - 09:05
ŠPANIJA BRUJI O OVOME! Hazard nakon razgovora s Ancelottijem...
907
Shares
ŠPANIJA BRUJI O OVOME! Hazard nakon razgovora s Ancelottijem shvatio da je dotakao samo dno u Realu, PREOKRET JE NEMOGUĆ

NAVODNO ODLAZI VEĆ U JANUARU

ŠPANIJA BRUJI O OVOME! Hazard nakon razgovora s Ancelottijem shvatio da je dotakao samo dno u Realu, PREOKRET JE NEMOGUĆ

07. 11. 2022 - 09:05
0
Shares

"Trener Reala Carlo Ancelotti ne računa na Edena Hazarda", piše madridska Marca o statusu najskupljeg igrača u povijesti Reala. Hazard je ove sezone odigrao samo 229 minuta.

"Prvo ga je iz ekipe izbacio Rodrygo, a sada je i u sjeni Marca Asensija. Čak i Mariano dobiva priliku ispred njega. Hazard zna da su mu izlazna vrata širom otvorena već u januaru", dodaje Marca.

Hazarda je Real 2019. godine, nakon što se godinu dana borio za njegovo dovođenje, doveo za 115 miliona eura. Sada mu je vrijednost procijenjena na 12 miliona eura. U Realu bi bili najsretniji kad bi 31-godišnji Belgijac odlučio otići jer ugovor ima do kraja juna 2024. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Međutim, Hazard ne želi odreći se novca kojeg ima u Realu te je po uzoru na Garetha Balea i Isca spreman i sjediti na klupi do kraja isteka ugovora. Hazard godišnje zarađuje oko 31 milion eura te je uvjerljivo najplaćeniji realovac.

Španski mediji pišu da je njegovo vrijeme u ovom klubu već odbrojano. Ancelotti je poručio Hazardu da se njegov status u ekipi neće previše promijeniti i da je jasno da su trenutno Vinicius Junior, Rodrygo i Marco Asensio igrači koji imaju prednost i to će se ove sezone teško promijeniti.

Podsjećamo,.Hazard je sedam godina nosio dres Chelseaja gdje je imao nekoliko fantastičnih sezona i zbog toga se očekivalo da će biti fantastično pojačanje za Real Madrid, ali se to na kraju nije desilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Belgijanac je u prve dvije sezone imao ogromnih problema s povredama zbog čega nije uspio da se vrati u pravu takmičarsku formu, a taman kada bi počeo igrati kako treba ponovo bi se povrijedio.

U prošloj sezoni je Hazard također imao problema s povredama, ali i sa trenerom Carlom Ancelottijem koji ga nije previše koristio kada je on bio zdrav.

Učitaj još novosti