05. 11. 2022 - 19:09
Rukometašice BiH se nisu plasirale u kvalifikacije za SP,...
907
Shares
Rukometašice BiH se nisu plasirale u kvalifikacije za SP, ponovo prokockale veliku prednost protiv Grčke

Rukometašice BiH se nisu plasirale u kvalifikacije za SP, ponovo prokockale veliku prednost protiv Grčke

05. 11. 2022 - 19:09
0
Shares

Ženska rukometna reprezentacija BiH se nije uspjela plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2023. godine u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Francuskoj.

Rukometašice BiH su u pretkvalifikacijama igrale protiv Grčke, a dogovorom dva saveza oba susreta su se igrala igraju u Cazinu.

U prvom susretu Grčka je bila nominalni domaćin i slavila je rezultatom 23:21, a večeras je naša selekcija slavila u prepunoj dvorani "Salih Omerčević" rezultatom 22:21, no to im nije bilo dovoljno.

Prije dva dana naša selekcija je u jednom trenutku vodila sa 18:12 i neobjašnjivo su ispustile prednost u finišu susreta, a skoro isti scenarij se desilo i večeras.

Izabranice selektorice Alme Čehajić Hadžović u tokom čitavog susreta imale prednost koja je u jednom trenutku iznosila i pet golova razlike, no u posljednjih 15 minuta susreta su Grkinje stigle do izjednačenja (18:18) i potom su se bolje snašle u samom finišu i ostvarile rezultat koji im je bio potreban da se plasiraju u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Učitaj još novosti