02. 11. 2022 - 17:11
POZIV KOJI SE NE SMIJE ODBITI: Još jedna PLANETARNA ZVIJEZDA...
907
Shares
POZIV KOJI SE NE SMIJE ODBITI: Još jedna PLANETARNA ZVIJEZDA je zloglasnom diktatoru došla na noge!

ČEČENIJA

POZIV KOJI SE NE SMIJE ODBITI: Još jedna PLANETARNA ZVIJEZDA je zloglasnom diktatoru došla na noge!

02. 11. 2022 - 17:11
0
Shares

Ramzan Kadyrov je zloglasni vođa Čečenije, ali očigledno osoba koja ima veliki autoritete u tom dijelu Ruske federacije i neko čiji se poziv ne smije odbiti. Ukoliko se to desi onda slijede ozbiljni problemi.

Islam Makhachev postao je posljednji UFC prvak koji se slikao uz Ramzana Kadyrova nakon posjeta čečenskom diktatoru prošlog vikenda.

Nakon povratka u Dagestan na herojski doček, novi UFC prvak u lakoj kategoriji posebno je posjetio Čečeniju, gdje se susreo s Kadirovim, čečenskim vođom koji je suočen s američkim sankcijama zbog dobro dokumentiranih kršenja ljudskih prava, uključujući prisilne nestanke, mučenje, sažetak smaknuća i ratnih zločina.

Daleko od toga da je Makhachev prvi UFC borac koji je posjetio Kadirova. U prošlosti su se poznati bivši UFC prvaci kao što su Frank Mir, Chris Weidman, Fabricio Werdum, Frankie Edgar, Kamaru Usman i Khabib Nurmagomedov pojavljivali uz čečenskog diktatora.

Kadirov je također prisustvovao UFC-ovom debitantskom događaju u Moskvi u Rusiji 2018., a kasnije je bio prisutan na UFC-u 242 u Abu Dhabiju godinu kasnije.

Iako Kadyrov nije osobno prisustvovao UFC događaju od 2019., on je i dalje prisutan unutar UFC-a. Zvijezda UFC-a Khamzat Chimaev slikao se uz Kadyrovljeve sinove tinejdžere na UFC-u 280 u Abu Dhabiju.

Tinejdžeri su se upravo vratili iz Mariupola, okupiranog ukrajinskog lučkog grada koji su uništile ruske snage, gdje su učestvovali u propagandnim foto-operacijama odjeveni kao vojnici. Tinejdžeri su se kasnije vratili u Čečeniju nakon što su navodno zarobili tri ukrajinska ratna zarobljenika (POW), koji su zatim prikazani na Kadirovljevim kanalima društvenih medija.

Kadirov je kasnije objavio snimak svog sina Alija kako pozira uz predsjednika UFC-a Dana Whitea. Također je objavio snimku zaslona na svom službenom Instagram računu koja ga prikazuje u video pozivu sa zvijezdom UFC-a Khamzatom Chimaevom i Abubakarom Nurmagomedovim, dvojicom boraca uključenih u fizički sukob nakon UFC-a 280. U naslovu, Kadyrov je objavio da je tučnjava bila obična obični "nesporazum" i da je on riješio spor između dvojice boraca.

img-20221030-wa0006-w900-h600-0

"Nema problema između Khamzata Chimaeva i Abubakra Nurmagomedova - u to sam se lično uvjerio, a ovu informaciju prosljeđujem nedobronamjernicima", rekao je Kadirov svojim 8.1 miliona pratitelja na Instagramu.

Inače, Kadirov ima poseban odnos sa Chimaeovom kojem stalno uručuje skupocjene poklone. Osim toga čečenski vođa je poznatom borcu koji se takmiči pod švedskim pasošem i vjenačni kum.

U nizu poklona koje je Khamzat do sada dobio od predsjednika Čečenije je zlatni pištolj. Pohvalio se njim na društvenim mrežama i to dok se vozi u luksuznom automobilu koji je također poklon od velikog vođe.

Učitaj još novosti