30. 10. 2022 - 14:50
Habib je mag za MMA: Pola sata prije borbe dao je Mahačevu...
907
Shares
Habib je mag za MMA: Pola sata prije borbe dao je Mahačevu recept za pobjedu i titulu prvaka

Habib je mag za MMA: Pola sata prije borbe dao je Mahačevu recept za pobjedu i titulu prvaka

30. 10. 2022 - 14:50
0
Shares

Novi UFC-ov prvak lake kategorije Islam Mahačev uoči borbe protiv Charlesa Oliveire u kojoj je došao do titule prvaka dobio je od Habiba Nurmagomedova tačne instruckije šta u spomenutoj borbi može očekivati i na koji način će doći do pobjede.

Na internetu je objavljen snimak, koji prikazuje Habiba kako u ulozi trenera uoči borbe savjetuje Mahačeva i daje mu u srž precizne savjete o načinu na koji se treba boriti protiv svog protivnika.

Razgovor koji je objavljen desio se 30 minuta uoči borbe, a na kraju su upravo Habibovi savjeti bili od presudnog značaja za sam ishod borbe.

"Ako se približite, bori se samouvjereno. Jedan dobar udarac i on će se izgubiti, ali nema svrhe upuštati se u razmjene. Udari ga jako ili uđi u klinč", rekao je Habib u kratkom videosnimku koji je objavljen.

Video OVDJE.

I upravo, borba je odlučena na taj način. Mahačev je u jednom trenutku druge runde "pogodio" Oliveru, nakon čega je ovaj pao na pod, a kada se spustio u parter i krenuo na njega, spasa za Oliveru nije bilo i gušenjem je priveo borbu kraju.

Za 31-godišnjeg borca iz Dagestana je to bila 23. pobjeda u karijeri, a jedini poraz je doživio prije sedam godina od Adriana Martinsa. Također, to mu je ovo 11. uzastopna pobjeda.

Učitaj još novosti