28. 10. 2022 - 17:43
TRENER I DRUGI OTAC ANDREWA TATEA ZA SPORT.BA: Prošao je kroz...
907
Shares
TRENER I DRUGI OTAC ANDREWA TATEA ZA SPORT.BA: Prošao je kroz pakao, ali nije klonuo. Stalno mu pričam o Bosni i doći ćemo u posjetu ako Bog da

AMIR SUBAŠIĆ STORM EKSKLUZIVNO SAMO ZA SPORT.BA

TRENER I DRUGI OTAC ANDREWA TATEA ZA SPORT.BA: Prošao je kroz pakao, ali nije klonuo. Stalno mu pričam o Bosni i doći ćemo u posjetu ako Bog da

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ, Sport.ba
28. 10. 2022 - 17:43
0
Shares

Nekadašnji kickboxer, a danas poznati influenser Andrew Tate prešao je na islam. On je izgovorio šehadet i tako ušao u vjeru.

36-godišnji Tate, koji je u prethodnih nekoliko godina stekao svjetsku slavu zbog svojih poprilično kontroverznih stavova na brojne društvene teme, odlučio je započeti novi život.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović, Sport.ba

Interesantno da je i ranije pozitivno govorio o islamu, te tvrdio da je to najčišća vjera. Sada je odlučio i postati muslimanom.

U svojim istupima isticao je naročito jednog čovjeka, Amira Subašića iz Bosne i Hercegovine, koji je bio njegov trener, ali i drugi otac (što sam je Tate u više navrata isticao).

O Amiru Subašiću bh. javnost nije previše upoznata, pa smo stupili u kontakt s njim i porazgovarali o brojnim temama.

"Rođen sam 1971. u Zvorniku od rahmetli oca Sulje i majke Ismete Subašić. Imam dva brata, Damira i Samira, dok mi je brat Sead rahmetli. Također, tu je i moja sestra Amira", započinje Subašić svoju priču za Sport.ba pa nastavlja:

"Odrastao sam u Njemačkoj, gdje sam i započeo s borilačkim vještinama. Volio sam sve sportove, a to je slučaj i dan danas. Vratio sam se pred agresiju na BiH, služio vojsku u JNA, a onda se borio na našem ratištu od Kule Grada do Sanskog Mosta i drugih mjesta. Bosnu i Hercegovinu sam napustio 1999. godine i mogu reći da je to bilo vrlo teško, jer nikad nije lahko napustiti familiju, kuću i svoju zemlju".

Također, otkrio nam je da je nekoliko puta ranjavan tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu, ali se ipak uspješno oporavio i mogao se poslije baviti sportom. Amir ističe da je trenirao Andrewa od njegove 16. godine, kao i brata mu Tristana.

"Od početka smo se na jedinstven način povezali, imao je oštar um, jak pogon, a za mene kao trenera to je oznaka za veličanstvo. Prošao je kroz pakao, ali nije klonuo. Zapravo jak duh i fokusiranost na to što radi su ga tjerali, ali i ja (smijeh). To je sve činilo perfektan tim, rekao bih", kazao nam je pa nastavio:

"Tate dolazi iz lošeg predjela grada gdje nemate puno šansi za uspjeh. Roditelji su mu bili razvedeni, sve je bilo jako teško. Ali Tate je bio dobar čovjek iako dosta mlad."

Priča o Andrewu je vrlo zanimljiva, pogotovo kada se znaju njegovi sami počeci...

"Provodio je cijele noći noseći led i sanduke s ribama... I uvijek ipak bio na vrijeme na treningu u 5 ujutro, bez obzira kakvo vrijeme bilo vani. Gledao sam ih kao sinove i braću, savjetovao i pazio, uglavnom uspio sam mu mnogo pomoći. Tako da je itekako svjestan toga, a znamo i cijenimo odakle smo i ko smo jer smo zajedno proživjeli večinu događaja. Tako se rodilo vječno prijateljstvo između Andrewa i mene", otkrio nam je ekskluzivno Amir Subašić.

Tate je u žižu javnosti dospio nakon informacije da je prešao na islam.

"Elhamdulillah i mashAllah, ja sam trenutno u njegovoj kući u Rumuniji i upravo smo se čuli. Potvrdio mi je da je prešao na islam, Allahu ekber. Andrew zna koliko meni moja vjera znači i koliko po njenim pravilima živim i služim svima. Krećem od čistog srca pa šta dragi Bog da. Bilo bi mi vrlo drago ako sam imao ikakav udio u njegovoj odluci. Opet kažem hvala Allahu i neka mu je u hajru", kazao nam je Subašić.

Dodao je i da Tate stalno promoviše religiju, posebno islam kao najbolju od svih uz napomenu čuvene Andreowe rečenice: "If I had to bet on any Religion it would be Islam".

Također nas je zanimalo da li će uskoro Andrew posjetiti Bosnu i Hercegovinu, jer se ta informacija pojavila krajem avgusta.

"Andrew voli putovati i definitivno ćemo doći u Bosnu ako Bog da. Ja mu stalno pričam da je hrana najbolja kod nas, o čistoći zrak, prirodnim ljepotama...", zaključio je Amir Subašić Storm.

Podsjećamo, Tate se obogatio kao poduzetnik i kreator sadržaja koji vodi online tečaj o “modernom stvaranju bogatstva” na vlastitom “Hustlers University”. Bije ga glas kontroverzne osobe, ali mnogi pomno prate njegove izjave, jer stalno priča o tome kako se obogatio.

Što se tiče sportske karijere svoj posljednji meč u kickboxingu ovaj američko-britanski borac odradio je 2020. godine. Nekadašnji je svjetski prvak i u karijeri je na omjeru od 76 pobjeda i devet poraza.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović, Sport.ba

Učitaj još novosti