24. 10. 2022 - 13:44
Čečen i Dagestanac su se nedavno sukobili, a sada je poznato i...
907
Shares
Čečen i Dagestanac su se nedavno sukobili, a sada je poznato i zašto: Khabib je pričao o tome

Čečen i Dagestanac su se nedavno sukobili, a sada je poznato i zašto: Khabib je pričao o tome

24. 10. 2022 - 13:44
0
Shares

Khamzat Chimaev i Abubakar Nurmagomedov ušli su u fizički konflikt tokom UFC 280 eventa u Abu Dhabiju, a konačno je poznat i razlog zbog kojeg je došlo do verbalnog te zatim i kratkog fizičkog obračuna između Čečena i Dagestanca.

Khamzat Chimaev itekako zna privući pažnju na sebe. UFC zvijezda radi ozbiljne nevolje i van oktagona i često se nalazio u obračunima s drugim borcima.

Ovog puta zakuhao je s dagestanskim borcem Abubakarom Nurmagomedovom, a sve se dešavalo nakon glavne borbe večeri na UFC 280 u kojoj je Islam Makhachev pobijedio Charlesa Oliveiru za pojas prvaka lake kategorije.

Khamzat je prišao Abubakaru. Došlo je do obračuna, a zatim je reagovalo osiguranje koje je izbacilo Khamzata iz dvorane.

Konačno je došao i snimak koji pokazuje šta se tačno desilo i zbog čega je tačno nastao sukob. Sve djeluje zaista nevjerovatno.

Chimaev je došao do Nurmagomedova i lagano ga je udario u stomak, a Abubakar mu je odgovorio: "Lijepo bi bilo da si došao da se pozdraviš".

Ove riječi se Čečenu nisu dopale i odgovorio je: "Ja radim šta ja hoću", da bi zatim Nurmagomedov 'zapalio' vatru: "Sa mnom nećeš tako".

Tada je došlo do sukoba. Palo je nekoliko udaraca i teških riječi, no na kraju je sukob riješen i ekipe oba borca završile su na zajedničkoj večeri.


Pred večeru govor je održao Khabib Nurmagomedov. Saopštio je kako je sve u najboljem redu među ekipama.

"Ono što se desilo ne predstavlja nas na pravi način. Mene, Khamzata ili Abubakara. Iskreno, umorni smo od ove gluposti i nadam se da ćemo se u budućnosti okupljati zbog lijepih stvari".

"Nadam se da ćemo uskoro imati još jednog šampiona - Khamzata i da ćemo se tada okupiti da proslavimo još jedan pojas. Nadam se daje ovo posljednji put da se udružimo iz glupih razloga. To se više neće dogoditi", rekao je Khabib.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti