13. 10. 2022 - 08:57
STRAŠNO, OVAKAV NOKAUT JOŠ NIJE VIĐEN: Nesretni borac dugo se...
907
Shares
STRAŠNO, OVAKAV NOKAUT JOŠ NIJE VIĐEN: Nesretni borac dugo se nije mogao probuditi od ovog udarca

RIO DE JANEIRO

STRAŠNO, OVAKAV NOKAUT JOŠ NIJE VIĐEN: Nesretni borac dugo se nije mogao probuditi od ovog udarca

13. 10. 2022 - 08:57
0
Shares

Spektakularan nokaut viđen je proteklog vikenda na Arena Global 21 eventu u Rio de Janeiru.

Yuri Neles izveo je brutalan nokaut u meču s Maiconom Almeidom. Protivnika je uspavao high kickom i napravio je jedan od najboljih nokauta godine.

Borba je trajala svega 20 sekundi. Neles je imao prednost u visini, bio je favorit i pred borbu, ali niko nije očekivao tako ekspresnu završnicu.

Neles je ofanzivno ušao u borbu. Krenuo je naprijed, a zatim je uslijedio udarac koji bi Almeidi mogao promijeniti karijeru.

High kick kojeg je poslao Neles prema protivniku sjeo je perfektno na glavu. Almeida je istog trena zaspao i meč je završen za 20 sekundi.

Nesretnog Maicona Almediu budili su nekoliko minuta. Bilo je dosta opreza jer je pretrpio žestok nokaut, no nakon svega se osjeća sasvim dobro.

Ljekarski pregledi su pokazali da nema trajnih oštećenja, no sasvim sigurno mu neće biti dozvoljeno da se bori određeni vremenski period.

Yuriju Nelesu ovo je bio deveti profesionalni meč u karijeri, piše Sportsport.ba. Ovaj 30-godišnjak sada je na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza.

Treba svakako istaći da mu je ovo četvrti uzastopni trijumf i sjajni nastupi bi mu mogli uskoro osigurati ulazak u neku elitnu MMA organizaciju.

Maicon Almeida ne može se pohvaliti nekim fenomenalnim rekordom u profesionalnoj karijeri. Ovo mu je bio sedmi poraz u 10. meču.

Učitaj još novosti