07. 10. 2022 - 16:04
LUDNICA U ARGENTINI Navijač stradao, sedmogodišnjak oslijepio,...
907
Shares
LUDNICA U ARGENTINI Navijač stradao, sedmogodišnjak oslijepio, reporter upucan

LUDNICA U ARGENTINI Navijač stradao, sedmogodišnjak oslijepio, reporter upucan

07. 10. 2022 - 16:04
0
Shares

Noć iza nas obilježila je velika tragedija u La Plati gdje je utakmica između domaće Gimnasije i Boca Juniorsa prekinuta zbog navijačkih nereda.

Epilog nereda je katastrofalan. Dok se sabiraju posljedice, najtužnija vijest je što je 57-godišnji navijač Gimnasije iz La Plate izgubio život. Riječ je o Cesaru Gustavu Regueiru.

U pitanju je navijač koji je tokom cijelog života bodrio Gimnasiju i išao na sve domaće i gostujuće utakmice. Smrt je potvrdila njegova kćerka na društvenim mrežama te je poručila kako se niko nije nadao da će upravo na terenu ostaviti svoj život.

Regueiro se srušio prilikom pokušaja da izađe sa stadiona. Zvanični razlog je srčani zastoj nakon što je policija bacila suzavac.

Dio meteža pogledajte OVDJE.

Neredi su počeli nakon što domaći navijači nisu uspjeli ući na stadion u broju u kojem su očekivali. Nakon toga su se sukobili s policijom. Odgovor policije bio je i više nego žestok pošto je pretučeno nekoliko navijača, ali i bačen suzavac koji je proizveo brojne probleme.

Snaga suzavca je bila tolika da je dim ušao na teren i otkazao utakmicu. Sudija nije želio nastaviti meč i odigrano je samo devet minuta.

Osim nesretno stradalog navijača, jedan sedmogodišnjak je oslijepio. Također, nekoliko desetina navijača je povrijeđeno, a policija je upucala i fotoreportera koji je snimao rasplet događaja. Srećom, kamerman nije životno ugrožen.

Ovakva reakcija policije izazvala je žestoke proteste Argentinaca koji smatraju da je reakcija bila pretjerana posebno zbog toga što su se na tribinama nalazila brojna djeca i stariji ljudi. Snimci ljudi koji panično bježe od dima suzavca brzo su obišli svijet.

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti