07. 10. 2022 - 09:02
PREDUGO SU MARCELO I VELIKAN ČEKALI OVU NOĆ: Debi Brazilca je...
907
Shares
PREDUGO SU MARCELO I VELIKAN ČEKALI OVU NOĆ: Debi Brazilca je ipak bio poput ODVRATNOG SNA

EVROPSKA LIGA

PREDUGO SU MARCELO I VELIKAN ČEKALI OVU NOĆ: Debi Brazilca je ipak bio poput ODVRATNOG SNA

07. 10. 2022 - 09:02
0
Shares

Iskusni brazilski bek Marcelo sinoć je i službeno debitovao za grčki Olympiakos.

Olympiakos je u Pireju ugostio Qarabag u meču 3. kola Evropske lige, a Marcelo je šansu dobio u nastvku utakmice, no sve se na kraju završilo kao u noćnoj mori.

Iako su na stadionu svi "poludjeli" kada je Marcelo utrčao na teren, Brazilac će htjeti što prije da zaboravi svoj prvi nastup u dresu velikana iz Pireja.

Pola sata prije kraja ušao je u igru, pri rezultatu 0:0, dok su domaći još napadali gol gostiju u nadi da će pobijediti, a samo osam minuta kasnije Qarabag je poveo s 1:0 golom Ganca Onusua.

Ubrzo je Marko Vešović povisio na 2:0, da bi u samoj završnici Ramil Sheydayev dotukao Grke trećim gokom, postavivši konačnih 3:0.

Tako je Olympiakos upisao sramotan poraz pred svojom publikom, a Marcelo katastrofalan debi. Situacija je tim gora što je grčkom prvaku to bio treći poraz u ovom takmičenju.

Olympiakos zatvara tabelu grupe G bez ijednog boda, ima samo jedan postignut i osam primljenih golova. Vodeći s maksimalnim bodovima je SC Freiburg, koji je u četvrtak pobijedio FC Nantes 2:0.

Marcelov debi u novom klubu nije promaknuo pažnji madridskih medija koji su godinama pratili njegove nastupe i uspjehe s Real Madridom. AS je to kratko sažeo: “Fatalni debi”.

OVDJE pogledajte kako je to izgledalo kada je Brazilac ušao u igru.

Marcelo je ovo ljeto završio svoju petnaestogodišnju avanturu s Real Madridom. Brazilac koji je sa španskim velikanom osvojio doslovno sve, uključujući pet puta Liga prvaka, nije dugo bio nezaposlen, piše Sportsport.ba.

2. septembra potpisao je za grčkog velikana. Nakon sedmica čekanja, navijači su u četvrtak vidjeli njihov prvi nastup, ali nije zaista bilo onako kako je i sam priželjkivao.

Učitaj još novosti