07. 10. 2022 - 08:58
NOVA TRAGEDIJA POTRESLA FUDBALSKI SVIJET: Hiljade na terenu,...
907
Shares
NOVA TRAGEDIJA POTRESLA FUDBALSKI SVIJET: Hiljade na terenu, dijete iza rešetaka, navijači plaču, zabilježena i nova smrt

ARGENTINA

NOVA TRAGEDIJA POTRESLA FUDBALSKI SVIJET: Hiljade na terenu, dijete iza rešetaka, navijači plaču, zabilježena i nova smrt

07. 10. 2022 - 08:58
0
Shares

Nakon što je prošle sedmice u Indoneziji uslijed navijačkih nereda i slabe organizacije preminulo skoro 200 osoba na fudbalskom stadionu, nova tragedija desila se u Argentini.

Utakmica prvenstva Argentine između Gimnazije i Boca Juniorsa nije trajala ni 15 minuta kada je dim ispljanog suzavca počeo da ulazi na stadion pa sudija nije imao izbora nego da prekine utakmicu.

Navijači Gimnasije su se sukobili sa policijom koja je pokazala veliku dozu agresivnosti i brutalnosti prema navijačima koji su pokušavali ući na stadion.

Kako policija nije mogla smiriti situaciju ispalili su suzavac što je na kraju rezultiralo jednim smrtnim slučajem. Preminuo je 57-godišnji Cesar Gustavo Regueiro.

Regueiro je prvo zadobio srčani udara, prebačen je u bolnicu kolima hitne pomoći gdje je nažalost konstantovana smrt. Policije nije iznosila više detalja oko smrtnog slučaja uz samo potvrdu smrti.

Scene sa samog stadiona su bile zaista haotične. Oko hiljade navijača je utrčalo na teren. Jedan dječak je bio zatvoren iza rešetaka i snimljen je kako poziva u pomoć.

Oko hiljade navijača su plakale zbog suzavca, a žene fudbalera koje su dovele bebe na stadion su također spašavale živu glavu što dovoljno govori o kakvoj situaciji se radilo.

"Moj dvogodišnji sin nije mogao da diše. Osjećamo se očajno i zabrinuto za sve navijače. Počnemo normalno igrati i umalo nam najbliži stradaju", kazao je fudbaler Gimnasije Leonaro Morales, piše Sportsport.ba.

Inače, na ovom susretu su bili prisutni samo navijači Gimnasije pošto je zbog brojnih nereda od 2013. godine zabranjeno gostovanje pristalicama Boca Juniorsa u grad La Platu.

Učitaj još novosti