05. 10. 2022 - 23:04
Chelsea uništio Rossonere, Borussia uvjerljiva u Andaluziji,...
907
Shares
Chelsea uništio Rossonere, Borussia uvjerljiva u Andaluziji, Građani petardom častili Kopenhagen

LIGA PRVAKA

Chelsea uništio Rossonere, Borussia uvjerljiva u Andaluziji, Građani petardom častili Kopenhagen

05. 10. 2022 - 23:04
0
Shares

Nogometaši Chelseaja ubjedljivo su pobijedili Milan u Londonu rezultatom 3:0 u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka, a s prvim trijumfom u ovoj sezoni znatno su zakomplikovali situaciju u grupi gdje još igraju Salzburg i Dinamo.

Chelsea je od prvog trenutka bio bolji tim od aktuelnog prvaka Italije, a do vodstva su stigli u 24. minuti kada je Fofana bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Rossonera i precizno pogodio za 1:0.

Da Chelsea neće imati problema u ovom susretu bilo je jasno u 56. minuti kada je Aubameyang pogodio za 2:0, a definitivno pitanje pobjendika riješio je James golom u 62. minuti nakon asistencije Sterlinga.

Bh. reprezentativac Rade Krunić počeo je utakmicu u prvoj postavi Milana i na terenu je proveo 65 minuta, a u finišu prvog poluvremena propustio je veliku šansu za svoj tim i iz neposredne blizine šutirao je preko gola.

Salzburg nakon tri odigrana kola ostaje na prvom mjestu s pet osvojenih bodova, Chelsea je sada drugi i ima četiri boda, kao i Milan, dok je Dinamo posljednji s tri osvojena boda.

U istom terminu odigrana su i dva susreta u grupi G, a Manchester City još jednom je demonstrirao snagu i razbio Kopenhagen na svom terenu rezultatom 5:0.

Haaland je već u sedmoj minuti pogodio za 1:0, u 32. je još jednom bio precizan i tako stigao do petog gola u ovoj sezoni Lige prvaka, a potop gostiju u prvom poluvremenu krunisao je Khocholava koji je postigao autogol.

Preostala dva pogotka za Manchester City u drugom poluvremenu postigli su Mahrez s bijele tačke i Alvarez koji je u 76. minuti postavio konačan rezultat meča.

Borussia Dortmund odigrala je odličnu utakmicu i ubjedljivo pobijedila Sevillu na gostujućem terenu, a rezultat je glasio 4:1. Strijelci za goste iz Njemačke bili su Guerreiro, Bellingham, Adeyemi i Brandt, dok je jedini gol za španski tim postigao En Nesyri.

Rezultat i strijelci u grupi E:

Chelsea - Milan 3:0 (Fofana 24', Aubameyang 56', James 62')

Rezultati i strijelci grupe G:

Manchester City - Kopenhagen 5:0 (Haaland 7', 32', Khocholava ag. 39', Mahrez 55', Alvarez 76')

Sevilla - Borussia Dortmund 1:4 (En Nesyri 51' - Guerreiro 6', Bellingham 41', Adeyemi 43', Brandt 75')

Učitaj još novosti