04. 10. 2022 - 16:36
Jakirović najavio hercegovački derbi
907
Shares
Jakirović najavio hercegovački derbi

Jakirović najavio hercegovački derbi

04. 10. 2022 - 16:36
0
Shares

U zaostalom susretu 5. kola Premijer lige BiH u srijedu će u Mostaru snage odmjeriti Zrinjski i Široki Brijeg.

Bit će to sudar dviju ekipe u odličnoj formi. Široki Brijeg, prvoplasirani na tabeli, u posljednjih pet kola ima tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, dok je Zrinjski u zadnjih pet nastupa upisao četiri pobjede bez primljenog gola i poraz od Sloge (1:0).

- Bit će to zahtjevna i teška utakmica. Široki je pokazao da je zasluženo na vrhu zajedno sa Željezničarom. Jako teško gube utakmice. Imaju samo jedan poraz od Tuzla Cityja, puni su samopouzdanja i imaju mladu ekipu koja se doslovce baca na glavu za svakom loptom - najavio je hercegovački derbi trener Mostaraca Sergej Jakirović.

On je odao priznanje protivničkom treneru Ivici Barbariću koji je u situaciji kad je klub između dviju sezona napustila većina igrača, složio novu ekipu koja igra iznad svih očekivanja.

- Očekujem da će to biti odlična utakmica, očekujem da ćemo mi biti dobri, energični, jer ovo su utakmice u kojima dajete preko sto posto. Očekujem i puno ljudi na tribinama, iako je termin malo škakljiv, jer u isto vrijeme igra Dinamo u Ligi prvaka - dodao je Jakirović.

Što se tiče igračkog kadra, Jakirović ne može računati na povrijeđenog Franu Maglicu, Damir Zlomislić vjerovatno će preskočiti ogled sa Širokim Brijegom, ali bi mogao biti u konkurenciji za utakmicu protiv Željezničara predstojećeg vikenda.

Karim Gazzetta trenera s ekipom, ali Jakirović ne želi žuriti s njegovim povratkom kako ne bi obnovio povredu.

Pred fudbalerima Zrinjskog niz je iznimno zahtjevnih utakmica u rasporedu subota - srijeda. Nakon Širokog Brijega slijedi gostovanje kod Željezničara, pa zaostala utakmica s Veležom.

- Ušli smo u seriju od devet utakmica u ovom mjesecu. Svaka nosi određenu težinu i svaka nosi tri boda. Možemo pričati o hercegovačkom derbiju, o gradskom derbiju, ali svaka od tih utakmica nosi tri boda i probat ćemo u svakoj uzeti maksimum, ali ne pita se samo nas. Tu je i protivnik. Ali ja ne volim preskakati utakmice, jer to se odmah reflektira na ekipu. Zato idemo utakmicu po utakmicu - kazao je Jakirović.

Utakmica Zrinjski – Široki Brijeg igra se u srijedu od 18.45 sati, a sudit će Admir Šehović iz Sarajeva. On će zamijeniti Irfana Peljtu, koji je dobio utakmicu UEFA Evropske lige Olympiacos – Qarabag u četvrtak.

Učitaj još novosti