04. 10. 2022 - 11:33
Bomba svih bombi - Partizan želi Kampaca!
907
Shares
Bomba svih bombi - Partizan želi Kampaca!

KAKVO BI TO BILO POJAČANJE

Bomba svih bombi - Partizan želi Kampaca!

04. 10. 2022 - 11:33
0
Shares

Dvostruki osvajač Evrolige s Real Madridom, srebrni na Svjetskom prvenstvu 2019. s Argentinom i osvajač brojnih individualnih priznanja kroz karijeru, argentski plejmejker Fakundo Kampaco velika je želja Partizana, javlja ruski sportski novinar Artem Komarov.

Partizan je bivšem saigraču Nikole Jokića u Denver Nagetsima ponudio jednogodišnji ugovor.

Nakon što je objavljeno da će Aleksa Avramović zbog povrede šake pauzirati do kraja godine, spekulisalo se da će Partizan krenuti po još jednog plejmjkera, a izbor nije bio težak kada se u igri pojavilo ime Fakunda Kampaca.

Momak rođen 1991. godine u Kordobi, visok je 178 centimetara, igra na poziciji organizatora igre i iza sebe ima fantastičnu karijeru. 

Sve je počelo iz argentinskog Penjarola u kome je 2008. godine zaopočeo profesionalnu karijeru. U rodnoj zemlji igrao je šest godina, da bi se 2014. preselio u Evropu i potpisao za veliki Real Madrid. 

Argentinski plej bio je dio "kraljevskog" tima koji se 2015. godine okitio titulom prvaka Evrope, ali tada Kampaco nije imao veliku ulogu. Naredne sezone poslat je na pozajmicu u Mursiju gdje je stekao reputaciju u Španiji i vratio se u Real 2017. kao vrhunski košarkaš.

Sjajno je igrao Kampaco od povratka, bio je četvrti najkorisniji igrač ACB lige u sezoni 2017/18. i predvodnik ekipe Pabla Lasa koja je u Beogradu savladala turski Fenerbahče za novu titulu najboljeg na "Starom kontinentu". Kampaco je u toj sezoni bilježio skoro osam poena i 4.5 asistencije po meču.

Na Svjetskom prvenstvu 2019. u Kini Kampaco je predvodio Argentinu do svjetskog srebra sa 13.3 poena i 7.8 asistecija po utakmici.

Na sjajne igre plejmjkera nije ostali imuni i Denver Nagetsi koji su ga angažovali 2020 godine. Argentinac je prethodne dvije godine proveo u Koloradu i imao prosjek od 5.6 poena i 3.4 asistencije u najjačoj ligi na svijetu.

Kampaco je trenutno slobodan igrač, a pored Partizana, za njegove usluge interesuje se i njegov bivši klub Real iz Madrida.

O tome šta bi ekipa Željka Obradovića dobila angažovanjem Kampaca, dovoljno govori njegova karijera. Radi se o jednom od najboljih evroligaških razigravača u posljednjoj deceniji, čovjeku koji iza sebe ima mnogo velikih utakmica i velikom majstoru košarke, koji se nalazi u najboljim igračkim godinama, pišu Sportske.net.

Učitaj još novosti