03. 10. 2022 - 23:55
Novak Đoković sasvim jasan: Svaki turnir tretiram jednako i na...
907
Shares
Novak Đoković sasvim jasan: Svaki turnir tretiram jednako i na svakom želim osvojiti titulu

NEKADAŠNJI PRVI REKET SVIJETA

Novak Đoković sasvim jasan: Svaki turnir tretiram jednako i na svakom želim osvojiti titulu

03. 10. 2022 - 23:55
0
Shares

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Tel Avivu nakon što je u finalnom meču pobijedio Hrvata Marina Čilića sa 2:0 u setovima, a nakon svega je rekao da je veoma sretan zbog emocija koje je osjetio u Izarelu i da će rado pamtiti sve impresije s ovog turnira.

Novak je prvi put nakon osvojenog Wimbledona odigrao jedan turnir, a utisak je da gotovo dva i po mjeseca pauze nije utjecalo na jednog od najboljih tenisera svih vremena. Uspio je osvojiti turnir bez izgubljenog seta.

Najboljem teniseru svijeta to je ukupno 89. ATP titula u karijeri.

"Sve što smo iskusili ove sedmice, sve je bilo jako pozitivno. Od momenta kad smo sletjeli, do posljednjeg trenutka boravka, sve je bilo predivno i zahvalan sam domaćinu na tome. Ovo je bilo više od turnira za mene... Ovakva vrsta koju smo svi iz tima uspostavili s publikom je nešto što ću rado pamtiti, a to će mi dati i pozitivne emocije za ono što dolazi", rekao je Đoković.

Novinare u Izraelu je zanimalo i to kako se Đoković iz godine u godinu motiviše i uspjeva osvajati turnire.

"Svaki turnir koji igram tretiram jednako, moj pristup je uvijek isti. Gdje god sam, želim da osvojim turnir i drago mi je da imam tim ljudi koji me omogućava da budem u najboljoj formi kako bih bio kandidat za titulu. Zato sam i došao u Izrael, a mislim da sam igrao dobar tenis i nisam izgubio nijedan set tokom čitave sedmice. Nisam igrao turnire tri sedmice pa je i to bila dodatna motivacija za mene da odigram dobro, kao i već spomenuta publika koja mi je dala podršku tokom čitave sedmice", rekao je Đoković.

Podsjećamo, u meču koji je trajao sat i po, Đokoviću su za pobjedu bili dovoljni po jedan break u oba seta. U prvom setu to je učinio u četvrtom gemu, dok je ne početku drugog odmah oduzeo servis rivalu i sigurno je priveo meč kraju.

Učitaj još novosti