03. 10. 2022 - 22:21
OD IDOLA DO ČOVJEKA KOJEG IZ DNA DUŠE PREZIRU BAŠ SVI: "Za...
907
Shares
OD IDOLA DO ČOVJEKA KOJEG IZ DNA DUŠE PREZIRU BAŠ SVI:

TIM WIESE

OD IDOLA DO ČOVJEKA KOJEG IZ DNA DUŠE PREZIRU BAŠ SVI: "Za tebe ovdje više nema mjesta"

03. 10. 2022 - 22:21
0
Shares

Tokom utamice 8. kola njemačke Bundeslige Werder - Borussia Moenchengladbach (5:1) pojavio se transparent s porukom za Tima Wiesea.

Skandal oko Tima Wisea ugledao je svjetlo dana kada su navijači Werdera vidjeli fotografije bivšeg golmana s članom rock grupe "Radikal Kameraden Bremen". Riječ je o osobi ekstremno desnih stavova. I ovo nije prvi put da se Wiese našao na udaru navijača. 2019. je optužen da je kontaktirao s ljudima iz mafije. 

Navijačima Werdera je dosta kontroverzi oko 40-godišnjeg Nijemca. Na poluvremenu utakmice protiv Borussije poručili su mu: "Svako ko se druži s nacistima nema nikakve veze sa stadionom Weser - Nema mjesta za Tima Wiesea!", pisalo je na jednom od transparenata Werderovih navijača.

Nije trebalo dugo da sam Wiese progovori o slučaju.

"Dosta se jasno ograđujem od desničarskih ideja. Ko me bolje poznaje, zna da moj krug prijatelja uglavnom čine ljudi imigrantskog porijekla. Ako je neka skupina radikalno desna, distanciram se od nje u svakom pogledu", rekao je bivši golman za Bild.

Werder je zauzeo stav kao i navijači, spreman se odreći Wiesea ako se ustanovi da je bio sa ljudima sa radikalne desne scene.

"Moramo se i hoćemo se distancirati od vas ako se budete i dalje javljali ljudima s radikalne desne scene. Kao Werder ne možemo šutjeti o ovoj stvari, ali se jasno ograđujemo od toga", rekao je Hubertus Hess-Grunewald, predsjednik kluba, prenosi Sportsport.ba.

Trenutno se klub ne namjerava potpuno odreći Wiesea. Međutim, predsjednik Werdera najavio je da će pratiti njegovo ponašanje. To se odnosi i na fotografije koje objavljuje.

Tim Wiese je branio za Werder Bremen od 2005. do 2012. godine. Za to vrijeme odigrao je 266 utakmica. U njih 81 sačuvao je praznu mrežu. U ostalima je primio 359 golova.

U sezoni 2008/09 osvojio je Kup Njemačke, a 2007. s Werderom osvojio je Liga kup Njemačke (turnir koji se danas ne organizuje u Njemačkoj). Wiese je nastupio i u šest utakmica s njemačkom reprezentacijom.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih golmana Njemačke, a nakon okončanja karijere bavio se body buildinogom, jedno vrijeme je bio i kečer te fitness trener.

Wiese je bio član čuvene generacije Werdera sa Fringsom, Diegom Ribasom, Ivanom Klasnićem, Miroslavom Kloseom. S Njemačkom je na Svjetkom prvenstvu 2010. godine bio treći

Učitaj još novosti