03. 10. 2022 - 11:49
Real Madrid je riznica talenata: Mladi igrač debitovao za...
907
Shares
Real Madrid je riznica talenata: Mladi igrač debitovao za seniore, Musa mu aplaudirao za poene

Real Madrid je riznica talenata: Mladi igrač debitovao za seniore, Musa mu aplaudirao za poene

03. 10. 2022 - 11:49
0
Shares

Svaka sezona izrodi nekog novog talenta koji bi u nastavku karijere mogao postati velike zvijezde.

Hugo Gonzalez rođen 5. februara 2006. godine je debitovao za Real Madrid u pobjedi nad ekipom Monbus Obradoira rezultatom 93:79.

Mlada zvijezda Real Madrida koja ima 16 godina, sedam mjeseci i 27 dana je postala četvrti najmlađi igrač koji je zaigrao za kraljevski klub.

Samo su Luka Dončić, Roberto Nunez i Usman Garuba bili mlađi od talenta iz San Agustina kada su zaigrali za Los Blancose.

Za tri minute koliko je dobio od trenera Chusa Matea novi madridski dukat je postigao četiri poena. Jedan iz igre te dva sa linije slobodnih bacanja.

Nakon njegovih prvih poena i Džanan Musa je ustao na noge i aplaudirao svom sedam godina mlađem saigraču.

Video OVDJE.

"Hugo González je igrač za kojeg se nadam da će, ako nastavi ovim putem, biti vrlo profitabilan i imati dobru budućnost. Ima jako dobru građu i mislim da će navijačima Madrida pružiti dosta toga", rekao je Chus Mateo o debiju novog košarkaškog čuda.

Gonzaleovi roditelji su također bili košarkaši. Otac Paco je igrao za omladinske selekcije Estudiantesa posliej čega je promijenio niz klubova u Španiji.

Ovaj 16-godišnjak je visok 196 cm i sigurno će u narednim godinama narasti još nekoliko centimetar. U akademiju Reala je stigao prije pet godina još kao 11-godišnjak.

Svijetu se na sjajan način predstavio ovog ljeta kada je briljirao na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina iako je bio mlađi za godinu od svojih kolega. Španiju je vodio do srebra sa 9.3 poena te pet skokova u prosjeku.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti