02. 10. 2022 - 15:27
NEVJEROVATAN POTEZ: Floyd Mayweather ismijan zbog problema sa...
907
Shares
NEVJEROVATAN POTEZ: Floyd Mayweather ismijan zbog problema sa Bugattijem, dobio je doživotnu zabranu kupovine

BAHATO

NEVJEROVATAN POTEZ: Floyd Mayweather ismijan zbog problema sa Bugattijem, dobio je doživotnu zabranu kupovine

02. 10. 2022 - 15:27
0
Shares

Bivši američki bokser Floyd Mayweather Jr. (44) dospio je na "crnu listu" čuvenog proizvođača automobila Bugatti nakon što je napravio nevjerovatan potez i zabranjena mu je kupovina njihovih vozila.

Amerikanac je oduvijek djelovao kao neko opsjednut novcem, zbog čega je zaradio nadimak "Čovjek novac" tokom blistave karijere u ringu gdje je ostao neporažen u 50 borbi.

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na više od 1,2 milijarde dolara, a često se u javnosti hvali svojim novcem, automobilima, skupocjenim satovima i nakitom, te je nerijetko zbog toga bio na meti kritičara.

Ipak, postoji nešto zbog čega Mayweather možda nije ponosan, nešto zbog čega mu se rugaju. Iako ima veliku kolekciju automobila, Mayweatheru nije dozvoljeno više da kupuje automobile Bugatti. Razlog je taj što je kompanija stavila boksera na "crnu listu".

Bugatti mu je od početka dao poseban tretman i privilegije kao VIP klijentu, ali sve se to promijenilo kada su saznali da je Mayweather prodao jedan od automobila za mnogo veću cijenu nego što ga je kupio i stavili su mu doživotni veto kupovine.

Sada kada više nema Bugattijevu podršku, Mayweather je odlučio početi promovisati jednog od njihovih glavnih konkurenata - Lamborghini. Nekoliko puta je viđen kako vozi automobile ove marke, pokazujući i Lamborghinije koje trenutno posjeduje.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti