02. 10. 2022 - 11:25
OD LEGENDI DO IZUZETNOG TERETA KLUBU: Barcelona se već u...
907
Shares
OD LEGENDI DO IZUZETNOG TERETA KLUBU: Barcelona se već u januaru rješava DVA KLASNA IGRAČA

ALBA I PIQUE BI MOGLI NAPUSTITI CAMP NOU

OD LEGENDI DO IZUZETNOG TERETA KLUBU: Barcelona se već u januaru rješava DVA KLASNA IGRAČA

02. 10. 2022 - 11:25
0
Shares

Barcelona je sinoć slavila na Mallocri zahvaljujući majstoriji Roberta Lewandowskog i barem privremeno zasjela na vrh, dok Real večeras ne odradi svoj meč sa Osasunom.

Katalonci su u odličnoj formi u Primeri i s Kraljevima će vjerovatno voditi veliku bitku za naslov. Iako mnogi nisu bili optimistični prije starta sezone, prvenstveno zbog velikih dugovanja velikana s Camp Noua.

Barcelona trenutno na primanja svojih igrača troši oko 610 miliona eura godišnje. To se u sljedeće dvije godine mora smanjiti za minimalno 150 miliona, jer to zahtijevaju pravila Primere. Velikan je već napravio plan i kako će to izvesti. Glavne uloge u tom planu imaju tri klupske legende, tri kapitena.

Naime, Busquets, Piqué i Jordi Alba koštat će Barçu oko 200 miliona eura u ovoj i sljedećoj sezoni. Busquets je trenutno jedini starter od njih trojice, a njemu ugovor ističe na ljeto, dok Pique i Alba imaju ugovor do ljeta 2024. I klub čini sve da se oba igrača riješe već ove zime.

Prvi bi mogao otići Jordi Alba, kojeg želi Juventus, navodi Sport. Juve treba defanzivca, a 33-godišnjak ne izgleda kao bivši igrač, iako ga Xavi ne koristi. Ove sezone odigrao je tek četiri utakmice s malenom minutažom. Barca ga je spremna prepustiti bez odštete, samo da se riješi plate.

A Pique je navodno na meti Atletico Madrida i moguće je da se postigne dogovor s njima. Bila bi to prvoklasna izdaja kapitena, ali neće mu Katalonci puno zamjeriti ako se riješe njegovih ogromnih primanja, sasvim sigurno.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti