01. 10. 2022 - 23:03
Messi zabio iz slobodnjaka 60. put u karijeri, Mbappe donio...
907
Shares
Messi zabio iz slobodnjaka 60. put u karijeri, Mbappe donio pobjedu PSG-u

LIGUE 1

Messi zabio iz slobodnjaka 60. put u karijeri, Mbappe donio pobjedu PSG-u

01. 10. 2022 - 23:03
0
Shares

Marseille našeg Seada Kolašinca veoma je kratko bio vodeća ekipa francuske Ligue 1. Aktuelni prvak PSG danas je na Parku prinčeva s 2:1 savladao Nicu i ponovno skočio na prvo mjesto, s bodom prednosti iznad rivala s juga Francuske. Utakmicu je opet obilježio atomski napad domaćih.

Leo Messi je najprije u 29. minuti krenuo u karakteristični slalom prema golu i izborio faul na dvadesetak metara. Malo kasnije Argentinac je zabio iz slobodnog udarca drugu utakmicu u nizu, nakon što je isto učinio u dresu Argentine protiv Jamajke te ukupno 60. put u karijeri.

Cristiano Ronaldo ima dva ovakva pogotka manje, a ispred Messija su još samo imena poput Maradone, Pelea, Ronaldinha, Zica i Davida Beckhama, dok je na vrhu tablice Juninho Pernambucano sa 77 pogodaka iz slobodnjaka u karijeri. PSG je imao prednost na odmoru, ali početkom drugog poluvremena ekspresno ju je poništio Gaetan Laborde. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE

Činilo se kako će aktuelni prvak možda kiksati, ali pobjedu je donio Kylian Mbappé u 83. minuti. Leo Messi ove sezone ima sedam golova i osam asistencija u 12 nastupa za klub, dok je Mbappé zabio 11 u 10 nastupa.

Standings provided by SofaScore

 

Učitaj još novosti