01. 10. 2022 - 20:54
NEVIĐENA DRAMA SVJETSKOG PRVAKA, ZAR JE MOGUĆE DA SE OVO...
907
Shares
NEVIĐENA DRAMA SVJETSKOG PRVAKA, ZAR JE MOGUĆE DA SE OVO DEŠAVA? Zadesila ga velika nesreća

MESUT OZIL

NEVIĐENA DRAMA SVJETSKOG PRVAKA, ZAR JE MOGUĆE DA SE OVO DEŠAVA? Zadesila ga velika nesreća

Sportsport.ba
01. 10. 2022 - 20:54
0
Shares

Nekadašnji veznjak Arsenala i bivši reprezentativac Njemačke Mesut Ozil ponovo se povrijedio.

Ozila definitivno zdravlje ne služi. Imao je mnogo različitih povreda od sezone 2007/08. Najduže je pauzirao u sezoni 2014/2015 - 91 dan zbog povrede koljena. U posljednje dvije sezone Ozil je izostao 237 dana.

Ove sezone Nijemac je nastupio u samo četiri utakmice. Nije imao ni gol ni asistenciju. Basaksehir, u koji je došao iz Fenerbahčea, je nakon sedam kola lider turske lige. Ima skor od pet pobjeda i dva remija.

Mesut je svjetski prvak s njemačkom reprezentacijom sa Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine. U svojoj karijeri igrao je za klubove kao što su Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal i Fenerbahce.

S Real Madridom je osvojio prvenstvo i španski kup , a s Arsenalom tri puta FA kup.

"Nažalost, dugo me neće biti. Ići ću na operaciju ovog vikenda kako bih se konačno oslobodio bolova u leđima. Dat ću sve od sebe da se što prije vratim na teren. Hvala vam na vašoj podršci", napisao je Mesut Ozil na Twitteru.

Ozil je debitovao za novi tim u domaćoj pobjedi nad Kayserisporom (2:0). Odigrao je samo 10 minuta, a nakon utakmice dobio je poklon od Erdogana.

Luksuzni sat, vrijedan približno 1.700 eura, na brojčaniku ima i potpis turskog predsjednika. O zaista bliskom odnosu ovog para svjedoči i činjenica da je Erdogan bio kum na nogometaševom vjenčanju.

Međutim, ova bliska veza također je stvarala probleme Oezilu u prošlosti. Prije Svjetskog prvenstva u Rusiji izazvao je veliku pomutnju objavivši fotografiju s Erdoganom, predajući mu dres svog tadašnjeg kluba Arsenala.

U izjavi za Kicker tada se osvrnuo na svoje turske korijene. "Nesusret s Erdoganom značio bi nepoštivanje ovih korijena. I to neovisno o tome ko je predsjednik", rekao je tada Oezil, rekavši da je riječ o sportu, a ne o politici.

Govorilo se da bi bivši reprezentativac Njemačke karijeru mogao nastaviti u engleskom Hull Cityu koji su nedanvo preuzeli turski vlasnici, ali odlučio se za ostanak u Turskoj.

No, navijači Fenera ostali su zatečeni kada su shvatili da će njihov ljubimac obući dres "malog" istanbulskog tima u kojem je igrao i naš Edin Višća i sa kojim je bio prvak Turske.

Učitaj još novosti