01. 10. 2022 - 20:06
VELIKI SKANDAL TRESE OTOK, JE LI MOGUĆE DA JE DOPUŠTENA OVAKVA...
907
Shares
VELIKI SKANDAL TRESE OTOK, JE LI MOGUĆE DA JE DOPUŠTENA OVAKVA KRAĐA: On nije isključen, kasnije pomogao preokret Chelseaja

PREMIERSHIP

VELIKI SKANDAL TRESE OTOK, JE LI MOGUĆE DA JE DOPUŠTENA OVAKVA KRAĐA: On nije isključen, kasnije pomogao preokret Chelseaja

01. 10. 2022 - 20:06
0
Shares

Veliki skandal dogodio se u manjem londonskom derbiju između Crystal Palacea i Chelseaja kada sudija nije pokazao crveni karton Thiagu Silvi.

Chelsea je gubio od Crystal Palacea na teškom gostovanju, ali je nekako uspio napraviti preokret i doći do velika tri boda. Duel je obilježio sporan moment o kojem bruji Engleska.

Svi mediji šokirani su činjenicom da sudija Chris Kavanagh nije pokazao direktan crveni karton zbog poteza Thiaga Silve, piše Klix.ba.

Brazilski stoper je izgubio loptu kao posljednji igrač u odbrani Chelseaja, a onda je rukama zaustavio njeno kretanje kako domaći ne bi postigli pogodak za 2:0. Kavanagh je gledao VAR snimak i iz nekog razloga dodijelio samo žuti karton Silvi iako je direktno spriječio gol-šansu namjernim igranjem rukom.

Video pogledajte OVDJE!

Za još veći kuriozitet trebali smo sačekati samo još pet minuta. Igrao se 38. minut kada je Silva asistirao Pierre-Emericku Aubameyangu za poravnanje Chelseaja.

Do kraja utakmice Connor Gallagher postigao je fantastičan pogodak za konačnih 1:2 i prvu pobjedu Grahama Pottera u Premier ligi otkako je preuzeo klupu Chelseaja.

Učitaj još novosti