01. 10. 2022 - 15:07
Jedan od najboljih tenisera Srbije se razbolio i smršao 6...
907
Shares
Jedan od najboljih tenisera Srbije se razbolio i smršao 6 kilograma, nikome se nije javljao danima

Jedan od najboljih tenisera Srbije se razbolio i smršao 6 kilograma, nikome se nije javljao danima

01. 10. 2022 - 15:07
0
Shares

Jedan od najboljih srbijanskih tenisera Filip Krajinović (30) je najvjerovatnije završio sezonu zbog zdravstvenih problema, a njegov post na Instagramu bio je prilično zabrinjavajući.

Kako je potvrdio u razgovoru za Blic, dvije sedmice se nikome nije javljao, a nakon svega je odlučio da objasni šta se dešava s njim.

"Lakše je bilo da objavim ovako. Iskreno, dvije sedmice se nikome nisam javljao. Razbolio sam se i izgubio sam šest kilograma. Sa 86 kilograma pao sam na 80, nemam niti jedan mišić na tijelu. Počeo sam polako da treniram, da se vraćam. Ostavio sam mogućnost da odigram Beč i Pariz do kraja sezone, ali vidjeću. Razmisliću da li ću putovati u Austriju i Francusku ili ću sačekati do početka sljedeće godine sa takmičenjima", rekao je Krajinović, koji ne zna šta mu se dogodilo.


"Iskreno, pojma nemam šta je tačno bilo. Vidjeli ste me i u Valenciji, 'raspadao' sam se tamo. Kašljao sam, nije mi bilo dobro. Poslije Španije nisam bio u stanju da treniram, bilo mi je baš loše. Počeo sam ponovo prije dva dana da treniram, idem u teretanu, moram da vratim snagu. U Valenciji sam osjetio da sam fizički loše, razbolio sam se, ali sam igrao, a onda sam se vratio u Srbiju i zaista mi nije bilo dobro. Šest kilograma sam smršao. Plus, imao sam i nekih privatnih problema koji su me baš pritisli. Bilo mi je baš teško. Ali moraš da živiš sa tim", zaključio je Krajinović.

Inače, Krajinović je trenutno na 42. mjestu ATP liste, a ispred njega od srbijanskih tenisera samo su Novak Đoković (ATP:7) i Miomir Kecmanović (ATP:32).

Učitaj još novosti