01. 10. 2022 - 12:37
NEVJEROVATNE INFORMACIJE Messi optužen za zagađenje zraka, evo...
907
Shares
NEVJEROVATNE INFORMACIJE Messi optužen za zagađenje zraka, evo šta je uradio

NEVJEROVATNE INFORMACIJE Messi optužen za zagađenje zraka, evo šta je uradio

01. 10. 2022 - 12:37
0
Shares

Francuski mediji objavili su da je privatni avion Lionela Messija napravio 52 leta u posljednja tri mjeseca, što je uzrokovalo oslobađanje ugljen-dioksida u vrijednosti koju prosječan čovjek ostvari na avionskim putovanjima u rasponu od 150 godina.

Messi koristi luksuzni mlaznjak vrijedan 15 miliona eura za svoja putovanja, a često ga pozajmljuje i svojoj porodici i prijateljima.

Ipak, ugledni L'Equipe ga je optužio da na taj način dodatno zagađuje zrak i izračunali su da je njegov avion za samo tri mjeseca ispustio toliku količinu CO2 (ugljen-dioksida) koliko bi jedna prosječna osoba ostvarila na putovanjima avionom za 150 godina.

Francuzi tvrde da je Messi od 1. juna do 31. augusta napravio 52 putovanja širom planete. Avion nudi niz nevjerovatnih mogućnosti, uključujući kuhinju i dva kupatila, te ima kapacitet za 16 osoba.

Stolice se također mogu sklopiti i pretvoriti u osam kreveta, a na stepenicama se nalaze ispisana imena Messija i njegove porodice – supruge Antonelle i sinova Thiaga, Cira i Matea, dok je na repu aviona ispisan broj 10 koji je Messi najčešće nosio tokom karijere.

Klix

Učitaj još novosti