01. 10. 2022 - 08:00
Trener PSG-a donio odluku na kakvu Mbappe nije nikako navikao:...
907
Shares
Trener PSG-a donio odluku na kakvu Mbappe nije nikako navikao: Vidjet ćemo kako će reagovati

Trener PSG-a donio odluku na kakvu Mbappe nije nikako navikao: Vidjet ćemo kako će reagovati

01. 10. 2022 - 08:00
0
Shares

Trener francuskog PSG-a Christophe Galtier odlučio je da u današnjem duelu s Nicom ostavi Kyliana Mbappea na klupi.

Mbappe je ove sezone odigrao 90 posto minuta za PSG u svim takmičenjima. Sutra počinje izuzetno težak niz od 11 utakmica u 50 dana, pa Galtier želi što više sačuvati Mbappea.

Odlučio je da ga malo odmori u određenim utakmicama. Sutra protiv Nice neće ga biti u startnoj postavi. Zasluga za to ima i francuski selektor Didier Deschamps koji je pred Svjetsko prvenstvo zatražio malo osvježenja za prvu zvijezdu.

"Znam da Galtier želi da Mbappe igra u svakoj utakmici, ali s vremena na vrijeme mu treba malo slobode. Ne mora igrati svaku minutu", rekao je Deschamps.

Mbappe je odigrao 180 minuta za nacionalni tim u prethodnom periodu. Zbog toga je dobio slobodno u klubu i nije trenirao s ostatkom ekipe u četvrtak.

Galtier će poslušati savjet Didiera Deschampsa. Sutra će Mbappe početi meč na klupi, a u vrhu napada će s Neymarom i Lionelom Messijem zaigrati Hugo Ekitike.

Mbappe je ove sezone nastupio u devet utakmica za PSG i postigao je 10 golova. Međutim, mnogi vide problem u tome što nema nijedne asistencije.

U prethodnom periodu Kylian je česta tema francuskih medija. Navodno je u žestokom sukobu s Neymarom i traži odlazak Brazilca iz kluba.

Dugo se već piše o njihovom sukobu. Nijedan od njih nije želio komentarisati nikakve navode o tome i za sada su to samo pisanja francuskih medija.

PSG usprkos tome silovito ide u prvenstvu Francuske. Teško da im iko može pokvariti planove o novoj tituli prvaka, ali cilj svih je svakako trofej Lige prvaka.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti