30. 09. 2022 - 18:25
Toliko igrača na terenu, sudije sve prate: Kolumbija je ipak...
907
Shares
Toliko igrača na terenu, sudije sve prate: Kolumbija je ipak uspjela da napravi neviđeni cirkus VIDEO

Toliko igrača na terenu, sudije sve prate: Kolumbija je ipak uspjela da napravi neviđeni cirkus VIDEO

30. 09. 2022 - 18:25
0
Shares

Kolumbija je u Kaliforniji na stadionu Levi's odmjerila snage s Meksikom, a gledatelji su uživali u pet pogodaka.

Iako je sama po sebi utakmica bila jako kvalitetna, pošto je Kolumbija trijumfovala s 3:2, nije rezultat bio u prvom planu. Umjesto toga, o ovoj utakmici se piše zbog bizarne sudijske pogreške.

Naime, utvrđeno je, što se može vidjeti i na snimku, da je Kolumbija oba poluvremena započela sa centra.

Činilo se da niti jedna strana nije osporila odluku u to vrijeme, ali su je primijetili oni koji su gledali. Da stvar bude još interesantnija, Kolumbijci su još dva puta krenuli s centra nakon što je Meksiko primao golove. Kada je trebalo da meksički igrači izvedu loptu s centra, to su uradili Kolumbijci.

Na kraju, četiri puta su reprezentativci Kolumbije izvodili loptu s centra. S obzirom da se radilo samo o prijateljskoj utakmikci, nije bilo mnogo buke oko ove pogreške, no da se radilo o nekoj zvaničnoj utakmici, stvari bi bile potpuno drugačije.

U tom bi se slučaju utakmica morala ponoviti.

Kolumbija će propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok će Meksiko igrati u grupi C zajedno s Argentinom, Saudijskom Arabijom i Poljskom.

Mundijal počinje 20. novembra i trajat će do 18. decembra. Prvu utakmicu odigraće domaćin Katar i Ekvador, u nedjelju od 19 sati.

Video OVDJE.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti