30. 09. 2022 - 16:28
Ruski div od 150 kg dobio mobilizaciju, evo kako je reagovao
907
Shares
Ruski div od 150 kg dobio mobilizaciju, evo kako je reagovao

Ruski div od 150 kg dobio mobilizaciju, evo kako je reagovao

30. 09. 2022 - 16:28
0
Shares

S obzirom na protuofanzivu ukrajinske vojske, ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je djelimičnu mobilizaciju, koja nije zaobišla ni svijet sporta. Poziv za vojsku dobili su svjetski poznati sportaši, a među njima i boksač Nikolaj Valujev.

Dvostruki prvak svijeta u superteškoj kategoriji potvrdio je da je dobio poziv za vojsku pa kratko odgovorio hoće li se odazvati pozivu na mobilizaciju.

"Hoću li ići u Ukrajinu? Naravno", otkrio je ruski gorostas u razgovoru za ruske medije.

Bokser, visok više od dva metra i težak oko 150 kilograma, povukao se u mirovinu prije desetak godina. Posljednju je borbu imao davne 2009. godine protiv Davida Hayea, a nakon toga odlučio se okušati u politici. Postao je zastupnik u Dumi, i to kao predstavnik Putinove stranke Jedinstvena Rusija.

"Svi zastupnici dobili su poziv za regrutaciju, ja također. Dobio sam poziv neposredno prije puta u Donbas, nisam bio kod kuće. Sljedeće sedmice ću se odazvati pozivu", rekao je Valujev.

Ruski bokser napunio je 49 godina, a umirovio se 2010. godine nakon 16-godišnje karijere, i to zbog ozbiljnih problema s kostima i zglobovima.

Prije nekoliko dana osvanula je informacija da je slavni ruski nogometaš Dinjar Biljadetinov, član generacije koja je igrala polufinale Eura 2008. godine, također dobio poziv za vojsku.

Učitaj još novosti