30. 09. 2022 - 16:10
Gabriel Jesus napustio City, pa počeo da priča o Guardioli:...
907
Shares
Gabriel Jesus napustio City, pa počeo da priča o Guardioli: Ovo nije mogao podnijeti

Gabriel Jesus napustio City, pa počeo da priča o Guardioli: Ovo nije mogao podnijeti

30. 09. 2022 - 16:10
0
Shares

U transferu vrijednom 52 miliona eura brazilski ofanzivac Gabriel Jesus prešao je iz Manchester Cityja u Arsenal ovog ljeta.

Za Manchester City igrao je od 2017. godine, no u intervjuu za ESPN otkrio je da je bio prisiljen da ode iz kluba zbog određenih neslaganja s Pepom Guardiolom.

Za španskog stručnjaka Brazilac je kazao kako je na njega vršio ogroman pritisak, te da nije pokazivao fleksibilnost.

"Sve je krenulo od toga kako Guardiola shvata fudbal i šta on želi. Morate prihvatiti ono što on želi, nema drugog načina. Ako ne prihvatite, on kaže "hvala" i predloži vam da potražite drugi izazov.

Jedno vrijeme sam prihvatio tu situaciju, ali došao je trenutak kada sam rekao "želim nešto drugo za sebe". Zahvalio sam mu i krenuo dalje.

Stvari su drugačije u Arsenalu, fudbal je drugačiji. Arteta se drugačije ponaša prema igračima i ja to razumijem. U Manchester Cityju, napadač zapravo ne dodiruje loptu.

Sada sam slobodan, mogu se više kretati na terenu i igram fudbal s osmijehom na licu, pokušavajući dati sve od sebe", rekao je Gabriel Jesus u intervjuu za ESPN Brazil.

Izgleda da je Jesus napravio dobar potez prelaskom u Arsenal, s obzirom na to da je posigao četiri gola i dodao tri asistencije u sedam utakmica u dresu Topnika.

I pored svega, definitivno će se s radošću sjećati vremena provedenog na Etihadu. Gabriel Jesus osvojio je 11 trofeja u Manchester Cityju: četiri naslova Premier lige, jedan FA kup, četiri Liga kupa, te dva Superkupa Engleske.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti