30. 09. 2022 - 16:05
Brazilac potrošio skoro milion eura da izađe na kraj sa svojim...
907
Shares
Brazilac potrošio skoro milion eura da izađe na kraj sa svojim trenerom, evo i zašto

Brazilac potrošio skoro milion eura da izađe na kraj sa svojim trenerom, evo i zašto

30. 09. 2022 - 16:05
0
Shares

Brazilski nogometaš i član Tottenhama Emerson Royal potrošio je skoro milion eura kako bi se prilagodio igri kod Antonija Contea.

Italijanski stručnjak na klupi Tottenhama poznat je po radikalnim načinima rada i njegovi snimci s treninga postali su hit na društvenim mrežama nakon što su zvijezde poput Harryja Kanea i Heung-Min Sona padali kao "pokošeni" zbog pretrčanih distanci.

Kako bi se svemu tome prilagodio, brazilski bočni nogometaš Emerson Royal uložio je veliki novac u nabavku opreme i angažovanje stručnjaka koji mu pomažu u tome.

Ukupno je Brazilac potrošio oko 920.000 eura na adaptaciju na Conteov način rada. Veliki novac dao je na hiperbaričnu komoru Vitaeris 320, koja nalikuje na krevet i pomaže korisniku da dobije više kisika za brže ozdravljenje.

Komora za kisik daje ovom bočnom nogometašu bolje fizičko stanje za palkene sprinteve koje traži Conte tokom svih 90 minuta po desnoj strani, za koju je Emerson zadužen.

Zatim, Emerson je unajmio skauta koji ga obučava po uzoru na Achrafa Hakimija, nogometaša koji je pod Antonijom Conteom pokazao treba igrati poziciju "wing-backa" te koji je blistao u Interu sarađujući upravo s ovim stručnjakom.

Emerson je angažovao i doktora Fabiana de Abreu Agrela, neuronaučnika i stručnjaka za ljudsko ponašanje kako bi mu pomogao da se usredotoči na svoje nastupe i da manje brine o stvarima koje mu misli odaljavaju od terena.

Upravo to je razlog zbog čega mu Conte toliko vjeruje. Iako su navijači Tottenhama bili razočarani njegovim igrama nakon dolaska iz Španije, Emerson se zbog pedantnosti i predanosti na utakmicama i treninzima nametnuo kod Contea i od posljednjih 19 utakmica započeo je od prve minute u njih 18.

Učitaj još novosti