30. 09. 2022 - 15:59
Košarkašice Kine u dramatičnom meču pobijedile Australiju i...
907
Shares
Košarkašice Kine u dramatičnom meču pobijedile Australiju i zakazale finale SP-a protiv SAD-a

Košarkašice Kine u dramatičnom meču pobijedile Australiju i zakazale finale SP-a protiv SAD-a

30. 09. 2022 - 15:59
0
Shares

Ženska košarkaška reprezentacija Kine pobjedom protiv Australije u dramatičnom meču rezultatom 61:59 plasirala se u finale Svjetskog prvenstva i tako će igrati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Australija je nešto bolje otvorila meč i nakon prvih 10 minuta imala prednost od 17:13, no Kina je drugu četvrtinu odigrala znatno bolje, ubrzo došla do poravnanja i preokreta te na pauzu otišla s vodstvom od 36:30.

Iako je Kina držala prednost u trećoj dionici, ona je pred posljednju četvrtinu iznosila samo tri poena (47:44), nakon čega je viđena prava drama u borbi za finale. Na kraju, više znanja, koncentracije i sreće imale su košarkašice Kine koje su slavile rezultatom 61:59 i tako izborile put u finale.

Kinu je do finala vodila Han koja je ubacila 19 poena, a odličan meč odigrala je i Yang koja je za nešto više od 30 minuta ubacila 18 poena. U poraženoj ekipi istakla se Whitcomb koja je ubacila 15 poena.

U finalu, Kina će igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su ranije bile bolje od Kanade, a zanimljivo, to će biti i duel dvije ekipe iz naše grupe gdje je BiH, nažalost, doživjela sve poraze.

Finale Svjetskog prvenstva za žene u košarci igra se u subotu s početkom u 8 sati.

Učitaj još novosti