29. 09. 2022 - 23:15
VJERLOVALI ILI NE: "Arapski" Newcastle bogatstvo daje na...
907
Shares
VJERLOVALI ILI NE:

PREMIERSHIP

VJERLOVALI ILI NE: "Arapski" Newcastle bogatstvo daje na igrače koji više nisu u klubu!

29. 09. 2022 - 23:15
0
Shares

Najbogatiji nogometni klub na svijetu Newcastle izdvaja pravo bogatstvo za igrače kojih se ne mogu nikako "riješiti" na St. James Parku.

Newcastle je tokom zime dobio najbogatije vlasnike u svijetu nogometa pošto ih je preuzeo Public Investment Fund na čijem je čelu saudijski princ Mohamed bin Salman. Rapsodija je odmah krenula pošto je sa zadnjeg mjesta na tabeli klub došao do gornjeg dijela tabele Premier lige.

No, superzvijezda još uvijek nema na sjeveru Engleske. Klub zbog finansijskog fair-playa nije bio u mogućnosti dovoditi igrače poput Manchester Cityja, iako su stigli kvalitetni nogometaši poput Kierana Trippiera, Alexandera Isaka ili Nicka Popea.

Jedan od razloga što Newcastle ne dovodi superzvijezde je i to što se ne može riješiti nekolicine igrača koji mnogo zarađuju, a ne igraju za klub.

Specifična je situacija s napadačem Dwightom Gayleom i u pitanju je slučaj kakvog je teško pronaći u današnjem nogometu. Gayle je raskinuo ugovor s Newcastleom tokom ljeta i otišao je u Stoke, a na taj potez se odlučio samo pod uvjetom da će mu Newcastle davati pola plate, a pola Stoke. Gayle uopće nije na posudbi u Stokeu, već je tu stigao kao slobodan igrač, ali mu Newcastle daje 40.000 funti sedmično, od 60.000 kolika mu je plata.

Postoje i igrači koji su na posudbama i Svrake ih se ne mogu riješiti pa ih tako skupo plaćaju.

Tako na Isaaca Haydena (Norwich) odlazi 30.000 funti sedmično, koliko i na Jeffa Hendricka koji je na posudbi u QPR-u. Tu je i Federico Fernandez koji je posuđen Elcheu i klub za njega daje 45.000 funti sedmično.

Učitaj još novosti