29. 09. 2022 - 19:44
Iron Puki: Ovo je najvažniji meč u mojoj karijeri
907
Shares
Iron Puki: Ovo je najvažniji meč u mojoj karijeri

U ZAVRŠNOJ FAZI PRIPREMA

Iron Puki: Ovo je najvažniji meč u mojoj karijeri

29. 09. 2022 - 19:44
0
Shares

Najbolji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, se nalazi u završnoj fazi priprema pred meč za evropsku titulu u elitnoj svjetskoj diviziji WBA u kruzer kategoriji.

Puhalo (34 godine, skor 21-1) će se 8. oktobra u Berlinu boriti protiv Ukrajinca Romana Golovaščenka (34 godine, skor 21-5), a danas je održan otvoreni trening u Iron Puki Boxing Campu na kojem su se okupljeni novinari mogli uvjeriti u Pukijevu formu.

"U završnoj sam fazi priprema. Ponosan sam i počastvovan što ću se boriti u Berlinu. Imam veliku motivaciju i želju da se što bolje predstavim. Golovaščeno je moj najbolji protivnik do sada i ovo je najvažniji meč u mojoj karijeri", poručio je Iron Puki.

Borbu i čitav event u Berlinu organizuje Almin Kuc i njegova promoterska kuća Kuc Boxpromotion, a Pukijev protivnik u glavnoj borbi večeri je bivši IBO interkontinentalni prvak i IBF prvak Evrope, a čak dva puta se borio za svjetskog prvaka u WBA i IBO organizacijama.

Podsjetimo, naš bokser je u aprilu fantastičnim nokautom u trećoj rundi osvojio IBO evropsku titulu upravo u Berlinu, a sada ima priliku objediniti dvije evropske titulu u jednoj godini, što je malo kome u Evropi pošlo za rukom.

Učitaj još novosti