29. 09. 2022 - 18:32
STRANI MEDIJI OBJAVILI LISTE NAJJAČIH REPREZENTACIJA U KATARU:...
907
Shares
STRANI MEDIJI OBJAVILI LISTE NAJJAČIH REPREZENTACIJA U KATARU: Evo kako vide Hrvatsku i Srbiju

MUNDIJAL

STRANI MEDIJI OBJAVILI LISTE NAJJAČIH REPREZENTACIJA U KATARU: Evo kako vide Hrvatsku i Srbiju

Index.hr
29. 09. 2022 - 18:32
0
Shares

Manje od dva mjeseca ostala su do početka Svjetskog prvenstva u Kataru, posljednja reprezentativna stanka prije njega je završena i mnogi su svjetski mediji objavili svoje Power Rankinge, liste najjačih reprezentacija svijeta ili najvećih favorita na mundijalu s obzirom na trenutačnu formu. 

Već smo prenijeli da je engleski Guardian stavio Hrvatsku na osmo mjesto, ali njihovi sunarodnjaci iz Daily Maila vide je još više. Prema tom engleskom tabloidu, Hrvatska je sedma i jedan je od favorita iz sjene, odnosno "dark horseova" prvog jesenskog SP-a u povijesti, dok ju portal Goal, Yahoo Sports i NBC Sports ne vide među 10 najjačih na svijetu, ali nije daleko od same elite.

Daily Mail: Potencijal za 'dark horsea'
"Možda iznenađujuće visoko na ovoj listi, Hrvatska ima potencijal da bude jedan od 'dark horseova' u Kataru nakon što je osvojila svoju skupinu Lige nacija u kojoj su bile Francuska, Danska i Austrija. 

S kvalitetnom i iskusnom veznom linijom s Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem i Marcelom Brozovićem, uz mlade talente poput visoko cijenjenog Joška Gvardiola, mogu li Hrvati ponoviti herojstva iz 2018. kad su dosegnuli finale?" pita se Daily Mail, koji je Hrvatsku smjestio iza Brazila, Belgije, Argentine, Španjolske, Nizozemske i Francuske.

Daily Mailova lista
1. Brazil
2. Belgija
3. Argentina
4. Španjolska
5. Nizozemska
6. Francuska
7. Hrvatska
8. Portugal
9. Njemačka
10. Engleska
11. Senegal
12. Danska
13. Srbija
...

Guardian: Stara garda ima snage za završni juriš
Guardian je također označio Brazil kao prvog favorita, a uz malo promiješane sljedeće pozicije u odnosu na Daily Mail, ispred Hrvatske na osmom mjestu uvrstio je i Dansku.

"Sugestije da je Hrvatska sila u padu srušene su činjenicom da je zasluženo osvojila prvo mjesto skupine Lige nacija u kojoj su Danska i Francuska. Luka Modrić (37) bio je nezaustavljiv prije tjedan dana u pobjedi nad Danskom i zatim je zabio za uvjerljivo slavlje kod Austrije. Hrvatska stara garda ima snage za zadnji juriš koji bi ih u Kataru mogao odvesti daleko", piše u tekstu o Hrvatskoj.

U odnosu na prošlu Guardianovu listu Hrvatska se popela pet pozicija i pretekla Englesku, koja je sada deveta, dok Daily Mail svoju reprezentaciju vidi kao desetu najjaču u Kataru. Srbija je na Guardianovoj listi skočila za pet mjesta i upala u top 10, a i svi ostali mediji vide je među najboljih 15.

Guardianova lista
1. (2.) Brazil
2. (1.) Argentina
3. (3.) Španjolska
4. (4.) Nizozemska
5. (5.) Njemačka
6. (7.) Danska
7. (6.) Francuska
8. (13.) Hrvatska
9. (10.) Engleska
10. (15.) Srbija
...

Goal: Očekivanja nisu kao 2018.
Pobjede nad Danskom i Austrijom te plasman na Final Four Lige nacija Hrvatsku su na ljestvici portala Goal pomaknule s 13. na 12. mjesto, uz napomenu da ne treba očekivati ponavljanje rezultata iz Rusije prije četiri godine.

"U Kataru će očekivanja od Hrvatske, poraženog finalista 2018., biti puno manja, iako će na turnir doći očekujući da budu kompetitivni i možda dobiju barem jednu eliminacijsku utakmicu.

Luka Modrić i dalje igra na vrlo visokoj razini dok počinje pripreme za svoje četvrto Svjetsko prvenstvo i Realov igrač vodit će momčad koja je i postupnoj tranziciji iz 'zlatne generacije' koja joj je donijela toliko uspjeha u prošlom desetljeću.

Niz od četiri pobjede doveo ih je do završnice Lige nacija, ali morat će zadržati takvu formu i u Kataru, pogotovo što ih vjerojatno čekaju Njemačka ili Španjolska ako se plasiraju u osminu finala", piše Goal.

Goalova lista
1. (1.) Brazil
2. (1.) Francuska
3. (3.) Argentina
4. (5.) Španjolska
5. (6.) Njemačka
6. (4.) Engleska
7. (7.) Nizozemska
8. (9.) Belgija
9. (10.) Danska
10. (8.) Portugal
11. (11.) Senegal
12. (13.) Hrvatska
13. (12,) Poljska
14. (14.) Švicarska
15. (17.) Srbija
...

Yahoo Sports: Osim Gvardiola, mlada pojačanja su rijetka
Baš kao i Goal, Yahoo Sports Hrvatsku vidi kao 12. najjaču momčad u Kataru. "Luka Modrić s 37 godina još je napola zeko iz reklame za baterije, a napola čarobnjak. A njegovi partneri iz vezne linije - Mateo Kovačić i Marcelo Brozović u sredini i Ivan Perišić lijevo - skoro su jaki kao skupina koja je vodila Hrvatsku do finala 2018. Ali mlađa pojačanja na drugim pozicijama su, osim braniča Joška Gvardiola, bila rijetka. Nije izgledno da će ponoviti 2018.", piše Yahoo.

Yahooova lista
1. Brazil
2. Argentina
3. Francuska
4. Španjolska
5. Njemačka
6. Engleska
7. Portugal
8. Belgija
9. Nizozemska
10. Urugvaj
11. Danska
12. Hrvatska
13. Švicarska
14. Srbija
...

NBC Sports
Još jedan američki portal NBC Sports objavio je samo osvježenu listu, bez opisnih objašnjenja renkinga, a Hrvatska je na njoj skočila s 14. na 11. poziciju. NBC Sports, baš kao i svi navedeni mediji, kao prvog favorita vidi Brazil.

1. (1.) Brazil
2. (3.) Argentina
3. (2.) Belgija
4. (4.) Francuska
5. (8.) Portugal
6. (9.) Nizozemska
7. (5.) Njemačka
8. (6.) Engleska
9. (7.) Španjolska
10. (11.) Danska
11. (14.) Hrvatska
12. (13.) Švicarska
13. (10.) Urugvaj
14. (17.) Srbija
...

Učitaj još novosti