29. 09. 2022 - 16:39
PITANJE JE KAD ĆE BUKNUTI MEĐU NJIMA: Gleda saigrača u lice,...
907
Shares
PITANJE JE KAD ĆE BUKNUTI MEĐU NJIMA: Gleda saigrača u lice, slavi s njim, a već dugo mu na pokvaren način zabija nož u leđa

LIGUE 1

PITANJE JE KAD ĆE BUKNUTI MEĐU NJIMA: Gleda saigrača u lice, slavi s njim, a već dugo mu na pokvaren način zabija nož u leđa

29. 09. 2022 - 16:39
0
Shares

Reprezentativne akcije su prošle, vrijeme je da se vratimo nazad na stare, dobre, klupske teme. A u Francuskoj – možda i zato što je Pari Sen Žermen toliko iznad ostalih, nema "vrelije" od odnosa najvećih asova PSG-aKilijana Mbapea (Kylian Mbappe) i Nejmara (Neymar). Dodatno je podgrijana tokom pauze u Ligi 1.

A nije da je i bio dobar. Kako je to još početkom septembra rekao Mbape.

- Ima trenutaka kada smo najbolji prijatelji na svijetu. Ima i onih kada ne pričamo toliko. Ali uvijek je tu mnogo poštovanja, rekao je Francuz.

Poštovanja ima, a pitanje je da li ima i živaca da jedan drugog trpe? Ugledni "L'Equipe" tvrdi da Brazilac i dalje misli da su sve one špekulacije o njegovom potencijalnom odlasku sa Parka prinčeva na ljeto izazvao baš Mbape. Nikako mu navodno ne prija to što je Mbapeova riječ toliko dobila na značaju u klubu. S druge strane, može se (na)čuti da Mbape baš i nije insistirao na Nejmarovom odlasku, ali je bio prilično ravnodušan, pošto mu navodno već duže vrijemena smeta saigračeva nedisciplina, odnosno pretjerana sloboda koju uživa.

Onda su se sastali, popričali, sve izgledali i nasmijani izašli pred novinare. Samo da bi puklo na utakmici sa Monpeljeom kada je Nejmar oduzeo Mbapeu loptu prije nego što je ovaj htio da, kao izabrani penaldžija, izvede i drugi jedanaesterac, nakon što je prvi promašio.

Ako su odnosi do tada bili hladni, poslije toga su postali polarni. Nejmara je u svlačionici navodno morao da smiruje Serhio Ramos (Sergio). Onda je Brazilac još malo nervirao javnost time što je po društvenim mrežama “lajkovao“ objave u kojima je kritikovana odluka da Mbape izvodi penale. Već sljedećeg jutra opet tenzija, opet je intervenisao Ramos, sada uz pomoć Markinjosa (Marquinhos). Nešto kasnije, čak je i Lionel Mesi (Messi) molio upravu kluba da obrati pažnju i smiri situaciju.

Međutim, Nejmar i Mbape kao da ne žele da čuju takve apele. Poslije pobjede nad Austrijom, 22. septembra, Mbape se otvorio.

- Ovdje imam mnogo veću slobodu. U Parizu je drugačije, nema toga, rekao je Francuz.

Koji dan kasnije, Nejmar je poslije Gane imao podugačak razgovor sa novinarima iz Brazila, ali je na pitanje o odnosu sa sedam godina mlađim saigračem samo kratko rekao: 

- S Kilijanom? Neću. 

Okrenuo se i otišao. Činjenica je ipak da je PSG dobio sve osim jedne utakmice ove sezone – remi sa Monakom, te da određena doza nervoze nije rijedak slučaj pred Mundijal 2022. Samo je pitanje, koliko će dugo potrajati ova krhka “harmonija“?

Inače, Nejmar je dosadašnjem dijelu sezone u 11 odigranih utakmica ostvario učinak od 11 pogodaka i osam asistencija. Mbape je postigao devet golova, ali je bez asistencija.

Učitaj još novosti