29. 09. 2022 - 11:21
Legendarni Šukur je molio i kumio za pomoć: A EVO KAKO IZGLEDA...
907
Shares
Legendarni Šukur je molio i kumio za pomoć: A EVO KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT

Legendarni Šukur je molio i kumio za pomoć: A EVO KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT

29. 09. 2022 - 11:21
0
Shares

Prije skoro godinu Hakan Šukur je na sebe skrenuo ogromnu pažnju.

Jedan od najboljih napadača s kraja prošlog vijeka je uputio javni vapaj kazavši da mu je turska vlast na čelu sa Tayyipom Erdoanom uzela sve.

Šukur već neko vrijeme živi u Americi gdje taksira za Uber. U dirljivom razgovoru poručio je kako je ostao bez bilo čega međutim, izgleda da mu je život sve osim tegoban.

"Sve su mi uzeli. Porodicu su mi protjerali, oca uhapsili. Nažalost, svi koji su podigli glas u Turskoj i koji su tražili demokratiju sada plaćaju cijenu. Za turske fudbalere je dobro da igraju izvan zemlje jer ne moraju zauzimati strane. Poručujem im da se ne bune jer će završiti kao ja", poručio je tada bivši napadač Galatasaraya i Intera.

Međutim, ako je vjerovati objavama na društvenim mrežama Šukur u SAD-u vodi sasvim pristojan život tebi se moglo reći i više nego iznadprosječan za jednog taksistu.

Bivši kapiten reprezentacije Turske uživa u društvu svoje supruge Beyde u sasvim pristojnom i modernom domu, a vrlo često obilaze i razne gradove tako da su nedavno bili u Seatlleau.

Vrlo često objavljuje i nostalgična videa i poruke prema voljenoj Turskoj u koju se neće moći vratiti sve dok je Erdogan na vlasti jer je optužen za saradnju sa organizacijo FETO, koja se u ovoj zemlji smatra terorističkom grupom.

Šukura osim po igrama za Galatasaray ljubitelji fudbala pamte po najbržem golu u historiji svjetskih prvenstva kada je zabio Južnoj Koreji na Mundijalu 2002. godine u 10. sekundi.

U izgnanstvu se nalazi od 2016. godine kada je za njim izdata potjernica poslije neuspješnog državnog udara u Turskoj, ali daleko od toga da mu i sada nedostaje luksuz u kojem je uživao.

Ono što najviše Šukura boli je ta da mu je aktuelna turska vlast oca Selmeta uhapsila u džamiji, a koji je nekoliko sedmica kasnije preminuo u zatvoru jer je odbijao da jede.

Za tursku vlast Šukur kao da ne postoji jer je njegovih 112 nastupa i 51 asistencija izbrisano iz registra, međutim jedno je sigurno - iz sjećanja ljubitelja fudbala se ne može izbrisati šta je sve uradio popularni Bik sa Bosfora.

Izvor:Sportsport.ba

Učitaj još novosti