28. 09. 2022 - 20:08
Luka Modrić je zadao glavobolje Carlu Ancelottiju
907
Shares
Luka Modrić je zadao glavobolje Carlu Ancelottiju

Luka Modrić je zadao glavobolje Carlu Ancelottiju

28. 09. 2022 - 20:08
0
Shares

Luka Modrić vratio se u Real Madrid nakon obaveza s reprezentacijom. Danas je propustio trening Real Madrida, a iako je prvotno As objavio da je samo radio po posebnom programu oporavka te da nije riječ ni o kakvoj povredi, Marca donosi drugačije vijesti.

Ovaj španski list piše da se Modrić vratio s preopterećenjem aduktora te da će zbog toga izbivati između osam i deset dana. Sigurno će propustiti sljedeća dva kola španskog prvenstva te utakmicu Lige prvaka protiv Šahtara između ta dva susreta, no u Madridu očekuju da će svakako biti spreman za El Clasico, koji je na rasporedu 16. oktobra.

U Realu su ovu vijest primili rezignirano, dodaje Marca. Zasigurno nisu sretni zbog povrede jednog od ključnih igrača, no razumiju Modrićevu privrženost reprezentaciji. Modrić je u proteklom reprezentativnom ciklusu praktički odigrao dvije cijele utakmice (protiv Danske je izašao u 93. minuti), a u pobjedi protiv Austrije 3:1 je zabio pogodak za 1:0.

Podsjetimo, u utakmici protiv Austrije ozlijedio se i Modrićev kolega iz veznog reda Marcelo Brozović. Njegova je povreda nešto ozbiljnija - radi se o zadnjoj loži te će propustiti tri do četiri sedmice.

Učitaj još novosti