27. 09. 2022 - 23:34
PETEV MUDRO ŠUTI Dobio je konkretno pitanje, ali opet izbjegao...
907
Shares
PETEV MUDRO ŠUTI Dobio je konkretno pitanje, ali opet izbjegao odgovor

PETEV MUDRO ŠUTI Dobio je konkretno pitanje, ali opet izbjegao odgovor

27. 09. 2022 - 23:34
0
Shares

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev uoči utakmica Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije odbio je komentarisati najavljenu prijateljsku utakmicu protiv Rusije, uz obećanje da će o svemu govoriti nakon spomenuta dva meča, ali datu riječ na kraju nije ispoštovao.

"Želimo da imamo fokus na ovome što ide, a ako vas bude zanimalo nakon ove dvije utakmice, dat ću vam odgovor. Pokušat ćemo tu utakmicu odaljiti i iz svlačionice", rekao je Petev u izjavi za medije prvog dana okupljanja naše reprezentacije.

Nakon toga, uslijedili su dani u kojima novinari nisu imali priliku da uopšte postavljaju pitanja igračima, već su sve informacije bile objavljene na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH, a poslije povratka iz Rumunije, Petev je dobio pitanje o meču protiv Rusije. Na kraju svega, nije ispunio datu riječ.

"Ma neću... I sami vidite kako se to događa (?)", rekao je Petev za Novu BH.


Petev je tako izbjegao pitanje u kojem mu, objektivno govreći, nijedan odgovor ne bi donio korist. Da je, kojim slučajem, rekao da je protiv utakmice s Rusijom, vjerovatno bi se zamjerio čelnicima Nogometnog saveza BiH koji su usmeno dogovorili utakmicu, a da je kojim slučajem rekao da je za igranje te utakmice, jasno je da bi se zamjerio velikom dijelu bh. javnosti zbog većinskog stava da se ta utakmica ne treba igrati.

Prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković potvrdio je da će konačan stav oko odigravanja utakmice s Rusijom biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana 10. oktobra.

Podsjetimo, utakmica između Rusije i BiH trebala bi se odigrati 19. novembra u St. Petersburgu.

Učitaj još novosti