27. 09. 2022 - 17:54
Buffon je izabrao 5 najboljih golmana trenutno
907
Shares
Buffon je izabrao 5 najboljih golmana trenutno

Buffon je izabrao 5 najboljih golmana trenutno

27. 09. 2022 - 17:54
0
Shares

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon naveo je pet najboljih svjetskih golmana u ovom trenutku.

Buffon je godinama braneći za Juventus i reprezentaciju Italije bio najbolji na svijetu, a danas je na zalasku karijere i brani boje bivšeg kluba Parme, gdje se i proslavio.

Ovaj 44-godišnjak je osvajao mnoge trofeje, a osim za Parmu i Juventus, nastupao je još za PSG. Čak 10 puta je bio prvak Italije, jednom Francuske, osvojio je 2006. Svjetsko prvenstvo s Italijom, ali nikada Ligu prvaka.

On je posebno za Gazzettu dello Sport istakao pet najboljih golmana po njegovom mišljenju trenutno u svijetu.

Nije se dugo dvoumio, a na popis je stavio Thibauta Courtoisa iz Real Madrida, Gigija Donnarummu iz PSG-a, Manuela Neuera iz Bayerna, Jana Oblaka iz Atletico Madrida i Mikea Maignana iz Milana.

Dakle, ponavljamo, Buffon nikada nije uspio da osvoji Ligu prvaka i priznaje da je to sve što mu nedostaje u bogatoj karijeri.

"Ne rzamišljam o penziji. Lijepo mi je, uživam, mislim da ću još braniti. Da sam osvojio Ligu prvaka vjerovatno bih davno otišao u penziju, a ovako u meni još nešto budi taj takmičaski duh."

Priznao je da bi jednog dana v olio da ode u SAD ili Meksiko, pa se ne isključuje takav potez legendarnog Italijana na kraju sezone.


Sportsport

Učitaj još novosti